Donald Trump cere aproape 500 de milioane de dolari despăgubiri de la CNN. Ce acuzații face fostul președinte

Data publicării:
ecran tv cnn cu trump facand cu mana
CNN este printre posturile tv cele mai atacate de Donald Trump în timpul mandatului său. Foto: Profimedia

Fostul preşedinte american Donald Trump a depus luni o plângere împotriva postului CNN, pe care îl acuză că îl defăimează pentru că se teme că va candida din nou în 2024. Trump cere despăgubiri de 475 de milioane de dolari.

CNN, unul din principalele canale de televiziune din Statele Unite, „a căutat să-şi folosească imensa influenţă - presupusă ca o sursă de informare +de încredere+ - pentru a-l defăima pe reclamant în faţa telespectatorilor şi cititorilor săi, în încercarea de a-l învinge politic”, potrivit textul plângerii depuse în Florida, scrie AFP, preluată de Agerpres.

„Campania de descurajare a CNN, sub forma defăimării şi calomniei împotriva reclamantului, a escaladat în ultimele luni, deoarece CNN se teme că reclamantul va candida la preşedinţie în 2024”, potrivit aceleiaşi surse.

Donald Trump cere despăgubiri de 475 de milioane de dolari.

Pe tot parcursul mandatului său, fostul preşedinte republican a avut o relaţie foarte proastă cu marile media precum CNN şi New York Times, pe care le-a numit media „fake news”. În mod regulat, el s-a dezlănţuit împotriva lor pe Twitter, de unde între timp a fost interzis.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri