Trump acuză presa că folosește subiectul coronavirusului pentru înlăturarea sa de la Casa Albă

Data publicării:
Președintele SUA, Donald Trump, cu buzele țuguiate
FOTO: Guliver/Getty Images

Presa din Statele Unite a ignorat epidemia de coronavirus în timpul "farsei" privind procedura demiterii preşedintelui Donald Trump, iar acum foloseşte subiectul pentru a contribui la înlăturarea liderului de la Casa Albă, a declarat vineri Mick Mulvaney, şeful Cancelariei prezidenţiale, potrivit Mediafax.

Mick Mulvaney a părut să minimizeze riscurile epidemiei de coronavirus, dar a admis că probabil vor fi închise şcoli şi vor fi afectate transporturile în Statele Unite, informează publicaţia The Hill.

Şeful Cancelariei de la Casa Albă a acuzat presa americană că promovează ideea falsă că Administraţia de la Washington adoptă abia acum măsuri antiepidemice, deşi el a înştiinţat Congresul şi autorităţile medicale de acum şase săptămâni. Mick Mulvaney a subliniat că presa a ignorat epidemia de coronavirus până acum deoarece a fost preocupată prea mult de procedura demiterii lui Donald Trump, pe care a catalogat-o drept "farsă".

"De ce nu aţi auzit de acest subiect până acum? Presa a relatat despre farsa zilei deoarece credea că preşedintele va fi dat jos", a declarat Mick Mulvaney la Conferinţa Conservatoare de Acţiune Politică (Conservative Political Action Conference, CPAC).

Iar, acum, presa acoperă subiectul epidemiei, deoarece crede că "preşedintele va fi dat jos". "Este real? Este absolut real. L-aţi văzut pe preşedinte zilele trecute, gripa este reală", a subliniat oficialul de la Casa Albă.

Preşedintele Donald Trump l-a desemnat miercuri pe vicepreşedintele Mike Pence să coordoneze eforturile guvernamentale pentru limitarea epidemiei de coronavirus şi a părut să minimizeze riscurile. "Felicitări şi mulţumiri măreţului nostru vicepreşedinte şi tuturor profesioniştilor care fac o treabă atât de bună la Centrul pentru Controlul Epidemiilor şi în alte agenţii în cazul coronavirusului. Doar un număr mic de cazuri în SUA, iar în China bilanţul pare a fi în scădere. Toate ţările colaborează foarte bine", a declarat Donald Trump prin Twitter.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri