Trump își joacă ultimele cărți. Votul din Wisconsin, contestat la Curtea Supremă cu câteva zile înainte de certificarea rezultatului

Data publicării:
Președintele Donald Trump se adresează națiunii în noaptea alegerilor prezidențiale din 2020 și își anunță victoria înainte de numărarea tuturor voturilor.
Donald Trump contestă rezultatul alegerilor. Foto: Profimedia Images

Echipa de campanie a preşedintelui în exerciţiu al SUA, Donald Trump, a anunţat marţi că a contestat la Curtea Supremă rezultatele alegerilor prezidenţiale în Wisconsin după ce instanţa supremă din acest stat a respins acuzaţiile de fraudă formulate de echipa magnatului american, transmit dpa şi EFE, potrivit Agerpres.

Prin noua petiţie, echipa lui Trump caută să invalideze în justiţie peste 50.000 de voturi prin poştă care, în opinia sa, sunt ilegale din diverse motive. Însă, chiar şi în cazul unei victorii în justiţie în cazul Wisconsin, stat în care la alegerile prezidenţiale s-a impus Joe Biden, rezultatul scrutinului prezidenţial nu se va schimba, notează dpa.

Citește și S-a descoperit primul caz de fraudă la alegerile din SUA. Un republican a votat pentru Donald Trump în numele mamei sale moarte

Toate statele americane au certificat deja rezultatele electorale, confirmând astfel victoria preşedintelui ales Joe Biden în scrutinul din noiembrie.

Congresul va număra voturile Colegiului Electoral într-o sesiune comună programată în data de 6 ianuarie, ceea ce reprezintă șansa finală a lui Trump de a încerca să răstoarne rezultatul alegerilor pe care l-a pierdut în fața lui Biden. 

Citește și Donald Trump moare, dar nu se predă: va încerca răsturnarea votului electorilor în Congresul SUA. Ce șanse are

Inaugrarea oficială a lui Joe Biden la Casa Albă va fi pe 20 ianuarie.

Editor : Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri