U2 și Ed Sheeran și-au anulat concertele din St. Louis din cauza protestelor

Data actualizării: Data publicării:
MusiCares MAP Fund Benefit Concert
FOTO: Guliver/GettyImages

Trupa U2 şi cântăreţul Ed Sheeran şi-au anulat concertele la St. Louis din cauza protestelor izbucnite după ce poliţistul Jason Stockley, care a ucis un bărbat de culoare, Anthony Lamar Smith, a fost achitat, relatează News.ro.

MusiCares MAP Fund Benefit Concert
FOTO: Guliver/GettyImages

 

Motivele anulării concertelor ţin de siguranţa publicului.

Concertul U2  ar fi trebuit să aibă loc sâmbătă noaptea, în timp ce Ed Sheeran era aşteptat să susţină un concert duminică seară, scrie The Guardian.

Poliţia a transmis că nu poate garanta nivelul de securitate necesar, având în vedere protestele. Sute de persoane au ieşit în stradă vineri şi sâmbătă, fiind operate 32 de arestări.

Într-o declaraţie postată pe Instagram, solistul U2, Bono, spune că este „profund întristat” de ceea ce se întâmplă în St. Louis şi de faptul că trupa este nevoită să-şi anuleze concertul.

El spune că a citit discursul rostit de Martin Luther King la Catedrala Naţională şi s-a întrebat „dacă suntem în 1968 sau în 2017”.

Promoterul concertului U2,  Live Nation,  a transmis că Poliţia din St. Louis a informat că nu poate asigura protecţia standard pentru public, adecvată unui eveniment de asemenea amploare. 

Pe site-ul său, U2 a anunţat: „Nu putem, în cunoştinţă de cauză, să riscăm siguranţa fanilor noştri, susţinând concertul din această seară. Oricât de rău ne-ar părea că a trebuit să anulăm concertul, credem că este singura decizie posibilă în situaţia actuală”, mai spun reprezentanţii trupei.

2017 MTV Video Music Awards - Fixed Show
FOTO: Guliver/GettyImages

Şi mesajul organizatorilor concertului lui Ed Sheran a fost unul similar: „Cum principala noatră preocupare o reprezintă siguranţa fanilor şi după consultarea oficialilor locali, care nu s-au putut angaja că vor putea pune la dispoziţie un număr suficient de poliţişti, am considerat că este în interesul tuturor să anulăm concertul de duminică seară”.

Sute de oameni din St. Louis au ieşit să protesteze, vineri seară, faţă de decizia tribunalului, pe care o consideră nedreaptă. Unii demonstranţi au aruncat cu pietre şi sticle în oamenii legii, care au răspuns cu gaze lacrimogene. Garda Naţională era gata să intervină în cazul în care situaţia degenera mai mult, iar magazinele şi scolile s-au închis mai devreme. Autorităţile se temeau să nu fie violenţe ca în 2014 la Ferguson, o suburbie a oraşului Saint Louis. Şi atunci, mişcările de stradă au izbucnit după ce un afro-american a fost ucis de un poliţist alb.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri