Un american condamnat la moarte de aproape 30 de ani a murit în închisoare, după o operație pe creier

Data publicării:
Henry "Hank" Skinner la vorbitor, cu telefonul in mana, dupa geam
Henry "Hank" Skinner a așteptat aproape 30 de ani pe „culoarul morții”. Foto: Profimedia

Hank Skinner, un american condamnat la moarte în urmă cu aproape 30 de ani pentru o triplă crimă comisă în 1993, a murit în închisoare, în urma complicațiilor apărute după o operație chirurgicală, au anunţat vineri avocaţii săi. În tot acest timp, el nu a încetat să-şi susțină nevinovăţia.

Avocaţii lui Henry W. „Hank” Skinner au anunțat că acesta a murit din cauza unor complicaţii în urma unei intervenţii chirurgicale efectuate în decembrie, pentru a i se îndepărta o tumoare pe creier.

Henry W. „Hank” Skinner a fost condamnat la moarte în 1995, pentru uciderea pe 31 decembrie 1993 a partenerei lui de atunci, Twila Busby, şi a celor doi fii ai ei, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Căsătorit ulterior cu Sandrine Ageorge-Skinner, o activistă franceză împotriva pedepsei capitale, americanul în vârstă de 60 de ani a scăpat de execuție în 2011, salvat in extremis printr-o decizie a Curţii de Apel din Texas, statul în care era încarcerat, autorizând analize ADN.

Totuşi, acestea nu au fost suficiente pentru a-l elibera, iar execuţia sa era prevăzută pe 13 septembrie.

Hank Skinner a obţinut analize ADN suplimentare după 13 ani de proceduri, după ce a scăpat cu viaţă la 20 de minute de execuţie.

Un alt tribunal a respins, totuşi, aceste analize, considerând că „nu sunt favorabile deţinutului”. Dimpotrivă, Hank Skinner le-a considerat o dovadă „convingătoare” a nevinovăţiei sale, potrivit declaraţiilor făcute în 2014 pentru AFP.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri