VIDEO. Momentul în care polițiștii o ucid pe autoarea masacrului de la școala din Nashville, Tennessee

Data actualizării: Data publicării:
imagine de bodycam a unui politist
Un videoclip difuzat marți arată ofițeri de poliție din Nashville, Tennessee, care intră în școala unde începuse un adevărat masacru.

Un videoclip difuzat marți arată ofițeri de poliție din Nashville, Tennessee, care intră în școala unde începuse un adevărat masacru, apoi o caută și o împușcă mortal pe atacatoare. Aceasta a ucis până la venirea polițiștilor trei elevi de 9 ani și trei membri ai personalului școlii, relatează Reuters.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Cele șase minute de filmări au fost montate împreună, după ce au fost descărcate de pe camerele purtate de doi ofițeri care au participat la intervenție. Acestea au fost difuzate de Departamentul de Poliție Metropolitan Nashville. În ele se vede acțiunea polițiștilor care au verificat clasă cu clasă la parterul școlii, înainte de a urca la etaj, unde încep să se audă focuri de armă.

Imaginile arată ofițerii care aleargă pe un hol - pe lângă ceea ce pare a fi o victimă căzută la pământ – și ajung apoi într-un hol, unde din imagini se vede suspectul căzut la podea după ce a fost împușcat.

Poliția a identificat autorul atacului ca fiind Audrey Elizabeth Hale, de 28 de ani, o fostă elevă a Covenant School.

Anchetatorii au declarat că examinează un text, pe care ei l-au numit „manifest”, pe care Hale l-a lăsat, sperând să afle ce a motivat-o pe femeie să recurgă la acest gest.

Poliția spune că Hale avea și o hartă detaliată, desenată manual, a școlii, care arăta diverse puncte de intrare.

Șeful poliției, John Drake, la un briefing de presă de marți, a spus că Hale a primit tratament de la un medic pentru o „tulburare emoțională”, potrivit părinților lui Hale, și că aceasta a achiziționat legal șapte arme din cinci magazine diferite, inclusiv două arme de asalt și un pistol folosit în atacul de luni.

Drake a spus anterior că Hale s-a autoidentificat ca transgender și s-a referit la Hale folosind pronume feminine marți. Pe o pagină LinkedIn care enumera locuri de muncă recente în design grafic și livrare de produse alimentare, Hale a folosit pronume masculin.

Șeful poliției a mai spus marți că „manifestul” indică faptul că Hale plănuia să comită atacuri și în alte locații. El a spus că Școala Covenant a fost selectată pentru atac, dar că victimele au fost vizate la întâmplare.

Citiți și:
GALERIE FOTO. Cine este autoarea masacrului de la școala din Tennessee. Avea la ea două puști de asalt și un pistol

Cei trei copii uciși au fost identificați ca fiind Evelyn Dieckhaus, Hallie Scruggs și William Kinney. Au mai fost împușcați și Katherine Koonce, în vârstă de 60 de ani, șefa școlii, Mike Hill, 61 de ani, paznic de școală și Cynthia Peak, 61 de ani, profesor suplinitor.

Poliția din Nashville a început să primească apeluri despre un atacator la 10:13 a.m., a declarat purtătorul de cuvânt Don Aaron reporterilor. Suspectul a fost declarat mort la ora 10:27.

„Răspunsul departamentului de poliție a fost rapid”, a spus Aaron.

Începutul videoclipului poliției din Nashville arată un ofițer care își scoate o armă din portbagaj.

„Hai să mergem! Am nevoie de trei!” țipă ofițerul în timp ce folosește o cheie pentru a descuia o ușă și a intra în clădire, unde se aud numeroase alarme.

Ofițerii Rex Engelbert și Michael Collazo - ale căror camere corporale au furnizat filmările - trag mai multe focuri de armă spre Hale. În videoclip se vede atacatoarea încă mișcându-se, după ce a fost doborâtă de gloențele polițiștilor, în timp ce un alt ofițer strigă în mod repetat: „Îndepărtează-ți mâinile de armă!”.

Poliția a publicat anterior imagini de pe camerele de supraveghere din școală care o arată pe atacatoare sosind la școală și intrând după ce sparge o ușă de sticlă. Se vede cum femeia înarmată caută prin încăperi, în căutarea oamenilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri