Sari la conținut

Surse oficiale: Sute de abuzuri sexuale la adresa cadeților din Marea Britanie

Peste 350 de plângeri privind abuzuri sexuale la adresa cadeților din forțele Marii Britanii au fost depuse în ultimii cinci ani, susține Ministerul britanic al Apărării.

Informațiile ministeriale vin pe fondul unor cazuri ieșite recent la lumină, asupra cărora planează suspiciuni de mușamalizare de către autorități, relatează cotidianul The Guardian.

Potrivit surselor din Ministerul Apărării, din cele 363 de plângeri depuse în perioada 2012-2017, 282 au fost adresate poliției. Acuzațiile au dus la concedierea a 99 de instructori din cele trei ramuri ale școlilor de cadeți: armată, forțe aeriene și trupe navale.

BBC1 Panorama va difuza marți seară o investigație amănunțită legată de presupusele mușamalizări ale abuzurilor sexuale.  „Nu am nicio îndoială că abuzul la adresa cadeților va reflecta și celelalte scandaluri, precum cazul lui Jimmy Savile, precum abuzul din rândul cercetașilor sau cum ar fi abuzurile din biserica catolică”, a declarat David McClenaghan, avocat.

Investigația BBC are la bază mărturii ale cadeților supuși abuzurilor sexuale și ale martorilor asupra cărora s-au făcut presiuni ca să nu se adreseze poliției.

Pe aceeași temă