Talibanii interzic protestele și sloganurile care nu primesc aprobarea lor. Primul decret al ministrului de Interne căutat de FBI

Data actualizării: Data publicării:
protest al femeilor din kabul
După ce au preluat puterea în Kabul, talibanii au declarat că orcine vrea să protesteze trebuie mai întâi să obțină permisiunea, altfel se vor confrunta cu „consecințe legale severe”. Sursă foto: Profimedia Images

Talibanii au luat măsuri pentru a înăbuși protestele față de guvernarea lor, interzicând orice demonstrație care nu are aprobare oficială atât pentru întrunirea în sine, cât și pentru sloganurile care ar putea fi scandate, relatează The Guardian.

În primul decret emis de Ministerul de Interne al grupării islamiste, condus de Sirajuddin Haqqani, căutat de FBI pentru terorism, talibanii i-au avertizat pe oponenți că trebuie să obțină permisiune înainte de orice protest, altfel se vor confrunta cu „consecințe legale severe”.

Interdicția formală emisă miercuri vine după confruntări violente și uneori letale între gruparea islamistă și manifestanții antitalibani din mai multe orașe. Femeile au fost deseori în fruntea protestelor.

În Kabul, un miting a fost rapid dispersat de securitatea armată a talibanilor, în timp ce mass-media afgane au relatat că un protest din orașul nord-est Faizabad a fost, de asemenea, spart.

Este un nou semnal că noul guvern interimar al Afganistanului - format în întregime din loialiști talibani - se îndepărtează rapid de promisiunile de moderație făcute la preluarea puterii.

De asemenea, o personalitate talibană de rang înalt a declarat miercuri că femeilor afgane, inclusiv echipei de cricket feminin din țară, li se va interzice să practice sporturi.

Într-un interviu acordat postului de televiziune australian SBS, șeful adjunct al comisiei culturale a talibanilor, Ahmadullah Wasiq, a declarat că sportul feminin nu este considerat nici adecvat, și nici necesar.

„Nu cred că femeilor li se va permite să joace cricket, pentru că nu este necesar ca femeile să joace cricket”, a spus Wasiq.

„În cricket, ele s-ar putea confrunta cu situații în care fața și corpul lor nu vor fi acoperite. Islamul nu permite ca femeile să fie văzute astfel. Este era mass-media și vor exista fotografii și videoclipuri, iar apoi oamenii se vor uita la ele. Islamul și Emiratul Islamic [Afganistan] nu permit femeilor să joace cricket sau să practice sporturi în care se expun”, a adăugat el.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri