Sari la conținut

Topul celor mai leneșe țări din lume

Topul a fost creat după ce oameni de știință de la Universitatea Stanford au strâns date la „scară planetară” de pe telefoanele inteligente ale oamenilor pentru a vedea cât de activi suntem cu adevărat, informează BBC.

Analiza americanilor, bazată pe datele colectate minut cu minut de pe telefoanele inteligente ale utilizatorilor din întreaga lume, însumând 69 de milioane de zile, arată că numărul mediu de pași pe care îi face zilnic un om este de 4.961. Potrivit studiului, Hong Kong a înregistrat o medie de vârf de 6.880 pe zi, în timp ce Indonezia s-a clasat pe locul inferior al clasamentului cu doar 3.513.

Studiul a descoperit, de asemenea, detalii interesante care ar putea ajuta la combaterea obezității. Majoritatea smartphone-urilor au un accelerometru încorporat, care poate înregistra numărul de pași, iar cercetătorii au folosit date anonime de la peste 700.000 de persoane. „Studiul este de 1.000 de ori mai mare decât orice studiu anterior privind mișcarea umană. Au fost realizate studii minunate de sănătate, dar noul nostru studiu oferă date din mai multe țări, multe alte subiecte și urmărește în permanență activitatea oamenilor. Aceasta deschide ușa spre noi moduri de a face știință la o scară mult mai mare decât am putut să facem înainte”, spune Scott Delp, profesor de bioinginerie și unul dintre cercetători.

Studiul, publicat în revista Nature, arată că românii sunt printre cei mai leneși, ocupând locul 32 din 46 de țări analizate. Astfel, bărbații români au o medie de 5016.44 pași pe zi, în timp ce femeile fac, în medie, 4264.66 de pași.

Găsiți mai jos topul complet:

1
Pe aceeași temă