Galerie Foto „Totul a fost distrus”. Imagini din satelit cu ruinele din Fâșia Gaza. Sute de clădiri au fost transformate în praf și cenușă

Data actualizării: Data publicării:
imagini din satelit din fasia gaza
Imaginile din satelit au dezvăluit amploarea pagubelor din Fâșia Gaza. FOTO: Profimedia Images

În timp ce Israelul continuă să lovească Fâșia Gaza cu rachete, imaginile din satelit au dezvăluit amploarea pagubelor. Aprovizionarea cu alimente și apă se diminuează în Gaza, în urma blocadei impuse de Israel ca represalii la atacul Hamas din weekend. Ultima sa centrală electrică a rămas fără combustibil, transmite Sky News.

Sute de clădiri au fost distruse. FOTO: Profimedia Images
Sute de clădiri au fost distruse. FOTO: Profimedia Images

Sute de clădiri au fost transformate în moloz și peste 1.000 de palestinieni au fost uciși în atacuri.

Mai multe clădiri au fost distruse

Imaginile din satelit ale unei zone rezidențiale din nordul Fâșiei Gaza, arată mai multe clădiri distruse și acoperite cu cenușă în urma unei serii de atacuri.

Prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, i-a avertizat pe civilii din Gaza cu privire la ororile care vor urma, promițând să dezlănțuie întreaga forță a armatei israeliene în Fâșie după atacul în masă al Hamas de sâmbătă.

Imagini postate arată, de asemenea, lovituri israeliene asupra Universității Islamice din Gaza, despre care susține că a fost folosită ca tabără de antrenament Hamas pentru agenții de informații militare și pentru a produce arme.

În timp ce imaginile din satelit dezvăluie amploarea fizică a distrugerii, imaginile de pe rețelele sociale de la sol arată realitatea acestor lovituri pentru palestinieni.

Imaginile filmate la Complexul Medical Al Shifa din Gaza au arătat o mamă țipând după ce a aflat că copiii ei au fost uciși.

„Copiii mei au fost uciși fără să mănânce mai întâi, jur că au fost uciși chiar înainte de a mânca”, a spus ea într-un videoclip postat de un jurnalist.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Organizația Mondială a Sănătății a declarat că proviziile pentru șapte spitale s-au epuizat deja pe fondul valului de răniți.

Fâșia se află sub un „asediu total” impus de Israel, hrana, apa și energia electrică fiind refuzate cetățenilor din exterior.

„Totul a fost distrus”

O femeie din Fâșia Gaza a declarat pentru Sky News că „totul a fost distrus”.

Ea a spus: „Acum două zile ne-au dat un avertisment, am părăsit casa. Ieri soțul meu a venit aici să ne ia lucrurile, spun că au aruncat bombe cu fosfor. Au ars toată zona, toată zona a trebuit să plece. Nu am dormit toată noaptea... Nu credeam că situația va rămâne așa. Mi-am găsit fiica și fiul, dar unde vom merge?”.

Pentru Murad Abed, nu a venit niciun avertisment și a ezitat să-și părăsească casa.

„Nu are rost, nicăieri nu este sigur... Israelienii lovesc fără discriminare”, a spus el.

Un alt rezident, Mansour Rayan, a declarat că forțele israeliene „au efectuat o centură de foc”.

Loviturile israeliene au fost declanșate de un atac mortal al Hamas în weekend, care a ucis peste 1.200 de israelieni.

Fâșia Gaza este casă pentru aproximativ 2,2 milioane de palestinieni

Fâșia Gaza este cel mai mic dintre teritoriile palestiniene, casă pentru aproximativ 2,2 milioane de palestinieni înghesuiți pe o bucată de pământ de 41 de kilometri lungime și doar 10 kilometri lățime.

Enclava e cuprinsă între estul Mării Mediterane, Israel și Egipt. Deși nu e ocupată în mod oficial, granițele sunt strict controlate de aceste două state. Experții ONU descriu Fâșia Gaza ca fiind cea mai mare închisoare în aer liber din lume.

Populația, majoritar tânără, trăiește din ajutoarele internaționale și e dependentă de importurile din Israel și Egipt, iar nivelul de trai e extrem de scăzut.

Sistemul educațional și cel de sănătate sunt deficitare, iar palestinienii își duc traiul de zi cu zi printre ruinele provocate de conflictele care au măcinat zona ani de zile.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri