12 migranți au fost găsiți morți de frig în apropierea graniței Turciei cu Grecia

Data publicării:
Migranți în frig și ninsoare.
12 migranți au fost găsiți morți de frig în apropierea graniței Turciei cu Grecia. Foto: Profimedia

Doisprezece migranți au fost găsiți morți de frig în apropierea graniței Turciei cu Grecia, a declarat ministrul de interne al Turciei, Süleyman Soylu.

Cadavrele au fost găsite în apropierea punctului de trecere a frontierei İpsala, „fără haine și încălțăminte”, potrivit unui comunicat citat de Euronews.

Biroul guvernatorului pentru provincia Edirne a declarat că unul dintre migranți a murit la spital după ce a fost salvat de autoritățile turce.

Turcia a acuzat Grecia că i-a „împins” ilegal pe migranți înapoi peste graniță, ceea ce a dus la moartea lor.

Forțele de frontieră grecești au acționat ca niște „huligani" împotriva unui grup de 22 de migranți, a declarat pe Twitter ministrul de interne Süleyman Soylu.

De asemenea, Soylu a acuzat Grecia că manifestă simpatie față de membrii unei rețele - despre care Turcia spune că se află în spatele unei lovituri de stat militare eșuate din 2016 - care au fugit în Grecia.

Grecia a negat în repetate rânduri acuzațiile potrivit cărora ar efectua așa-numitele "pushback-uri" care îi împiedică pe migranți să solicite protecție internațională, potrivit sursei citate de Mediafax.

Turcia - care găzduiește aproximativ 3,7 milioane de refugiați sirieni - este un important punct de trecere pentru migranții din Orientul Mijlociu, Asia și Africa care caută o viață mai bună în țările Uniunii Europene.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri