27 de ani de închisoare pentru românul găsit vinovat pentru moartea celor 39 de vietnamezi din „camionul groazei”

Data actualizării: Data publicării:
Un român îşi recunoaşte vinovăţia în cazul migranţilor vietnamezi morţi într-un camion în Anglia
În octombrie 2019, treizeci şi nouă de persoane au fost găsite decedate într-un parc industrial în apropiere de Londra, într-un camion frigorific. Foto: Guliver / GettyImages

Românul implicat în moartea a 39 de imigranți vietnamezi, sufocați într-un camion frigorific, a fost condamnat la 27 de ani de închisoare.

Gheorghe Nica, în vârstă de 43 de ani, cu dublă cetățenie română și britanică, a fost găsit vinovat de omuciderea a 39 de bărbați, femei și copii de origine vietnameză, ale căror trupuri au fost descoperite într-un container în octombrie 2019.

Nica, cel care a coordonat operațiunea, a recunoscut în fața instanței că a luat parte la transporturile ilegale în primele două curse, din 11 și 18 octombrie 2019, însă insistă că în cea de a treia, care s-a soldat cu moartea vietnamezilor, nu a fost implicat și nu știa că în container se află oameni, ci credea că e este un transport de țigări.

În octombrie 2019, treizeci și nouă de persoane au fost găsite decedate într-un parc industrial în apropiere de Londra. Victimele din „camionul groazei” erau 28 de bărbați, opt femei și trei copii, cetățeni vietnamezi, cu vârste cuprinse între 15 și 44 de ani. Înainte să moară, aceștia au încercat să sune la serviciul de urgență din Vietnam pentru a li se oferi ajutor.

Potrivit anchetatorilor, temperatura din interiorul containerului a trecut de 38,5 grade Celsius ceea ce a dus la moartea tuturor persoanelor aflate în camion prin asfixiere și hipertermie sau supraîncălzire.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri