Avionul companiei românești Legend Airlines, reținut la sol în Franța, poate pleca. Avocaţii pasagerilor invocă condiţii „nedemne”

Data actualizării: Data publicării:
avion al companiei legend airlines
Avion al companiei Legend Airlines. Foto: BoardingPass.ro

Avionul de tip A340 aparţinând companiei românești Legend Airlines, imobilizat la sol de trei zile pe aeroportul din Vatry, poate să plece, anunţă duminică prefectura, potrivit The Huffington Post. Autoritățile franceze au suspectat că aeronava ar fi fost folosită pentru trafic de persoane.

„Interdicția de zbor a aeronavei a fost ridicată în această dimineaţă (duminică)”, anunţă pe X prefectura.

În aeroport, însă, peste 300 de pasageri sunt izolaţi de joi, fiind plasați sub control judiciar de către Poliţia de Frontieră.

„Această decizie permite luarea în calcul a redirecţionării pasagerilor plasaţi în zona de aşteptare. Prin urmare, autorităţile competente din cadrul Direcţiei Generale a Aviaţiei Civile (DGAC) vor depune eforturi să obţină autorizaţiile necesare decolării avionului, lucru care ar urma să aibă loc cel mai târziu luni dimineaţa”, de Crăciun, anunţă prefectura.

Plecarea acestor pasageri, cetățeni indieni, dintre care doi sunt în continuare reţinuţi, este de-acum tot mai probabilă, notează AFP, citată de News.ro.

Avionul şi pasagerii urmează să plece „către India”, a anunţat într-o conferinţă de presă preşedintele Baroului Avocaţilor din Châlons-en-Champagne, François Procureur.

Mai mulţi avocaţi ai pasagerilor au denunţat duminică condiţii „nedemne” în care aceştia au fost ţinuţi izolaţi începând de joi, pe aeroport.

„Azi (duminică) avem femei, bărbaţi şi copii foarte mici blocați de trei zile într-o sală a aeroportului”, a declarat la BFMTV o avocată din Baroul din Châlons, Aurore Opyrchal. „Duşurile se află afară, iar în aceste condiţii climatice nu este ideal”, a declarat ea.

Preşedintele baroului François Procureur a reclamat o lipsă de mobilizare din partea statului, care nu a pus la dispoziţie suficienţi avocaţi şi interpreţi în cadrul audierilor desfășurate pe aeroport, în contextul în care cel puţin 50 de persoane urmau să fie audiate duminică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri