Cresc prețurile în capitala Franței înainte de Jocurile Olimpice 2024. La Muzeul Luvru turiștii dau cu 5 euro mai mult pe bilet

Data publicării:
muzeul luvru, oameni care stau la coadă la intrare
Din 15 ianuarie, prețul unui bilet pentru vizitarea Muzeului Luvru este 22 de euro. Până luni, un bilet costa 17 euro. Sursa foto: Profimedia Images

Un bilet la Muzeul Luvru costă de luni cu 5 euro mai mult, în timp ce Parisul se pregătește să găzduiască Jocurile Olimpice. Și alte prețuri încep să crească, iar biletele de metrou își vor dubla tariful în iulie și august, transmite The Guardian.

Opiniile vizitatorilor cu privire la creșterea prețurilor variază. Muzeul transmite că mărirea tarifelor cu aproape 30% este necesară pentru a acoperi costurile cu energia care s-a scumpit.

Prețul biletelor pentru Luvru a crescut cu aproape 30%, până la 22 de euro, aceasta fiind cea mai recentă scumpire înainte ca Paris să găzduiască Jocurile Olimpice din vară.

Saltul de la 17 euro este prima schimbare de preț în șapte ani la cel mai vizitat muzeu din lume, care a primit anul trecut aproximativ 8,9 milioane de oameni.

Scumpirea nu i-a alungat pe oamenii care stăteau la coadă pentru a vedea comorile muzeului, care includ celebrul tablou Mona Lisa de Leonardo da Vinci.

Muzeul susține că factura la energie a crescut cu 88% între 2021 și 2022 – iar conducerea intenționează să prelungească orele de deschidere.

40% dintre vizitatori s-au calificat pentru bilete gratuite, inclusiv persoane sub 25 de ani, șomeri, persoane cu dizabilități, profesori și jurnaliști.

Și alte prețuri cresc în capitala Franței înainte și în timpul Jocurilor Olimpice, în special biletele de metrou, care aproape că își vor dubla tarifele pentru vizitatori în iulie și august.

Franța a reușit să evite o parte din inflația ridicată experimentată în întreaga lume ca urmare a pandemiei de Covid-19 și a invaziei Ucrainei de către Rusia, deși prețurile au crescut în continuare cu 4,9% și 5,2% în 2021 și, respectiv, 2022.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri