Două bombardiere americane survolează statele NATO din sud-estul Europei

Data publicării:
bombardier B-52 Stratofortress
Două bombardiere americane B-52 Stratofortress survolează luni sud-estul Europei în cadrul unei acțiuni de reconfirmare a angajamentului față de statele NATO. Foto: Profimedia Images

Două bombardiere americane B-52 Stratofortress, cu baza în Regatul Unit, urmau să survoleze luni sud-estul Europei, pentru a sublinia angajamentul Statelor Unite faţă de aliaţii din NATO, transmite AFP.

Un comunicat al comandamentului forţelor aeriene ale SUA precizează că misiunea la joasă altitudine are pe traseu Skopje, capitala Macedoniei de Nord, la orele 12:35 GMT, piaţa Skanderbeg din centrul capitalei albaneze Tirana, apoi coasta Muntenegrului, şi în fine oraşul croat Dubrovnik la 13:10 GMT.

„Obiectivul fiecărui survol este să demonstreze angajamentul şi asigurările Statelor Unite faţă de aliaţii şi partenerii din NATO din sud-estul Europei”, arată comunicatul.

AFP reaminteşte că două avioane de vânătoare americane F-35 au survolat în iunie ţările baltice, pe teritoriul cărora NATO şi-a întărit prezenţa ca urmare a invaziei ruse în Ucraina.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri