Italia interzice toate evenimentele de Revelion, din cauza infectărilor cu varianta Omicron

Data publicării:
oameni pe stradă cu luminite in italia
Italia interzice toate evenimentele de Revelion, din cauza infectărilor cu varianta Omicron. Foto: Profimedia Images

Autoritățile italiene au înăsprit joi restricțiile pentru a reduce creșterea infecțiilor COVID-19, inclusiv prin interzicerea tuturor evenimentelor publice în noaptea de Revelion, după ce numărul cazurilor zilnice a atins un nivel maxim din cauza variantei Omicron, scrie Reuters.

Ministrul sănătății, Roberto Speranza, a declarat că purtarea măștii va fi din nou obligatorie în aer liber și a cerut oamenilor să folosească măștile de o calitate superioară, precum cele tip Ffp2, în transportul public și în alte locuri publice, cum ar fi teatre, cinematografe și la evenimente sportive.

În plus, concertele și evenimentele în aer liber vor fi interzise până pe 31 ianuarie, iar discotecile și cluburile de noapte vor fi și ele închise, într-un efort de a preveni socializarea în masă caracteristică vacanței de iarnă.

Totodată, guvernul a decis să reducă de la 1 februarie 2022 durata certificatului sanitar de la nouă la şase luni precum şi perioada de administrare a dozei de rapel „booster”, de la cinci, la patru luni.

Anunțul guvernului a venit în ziua în care Italia a înregistrat un nou vârf de 44.595 de cazuri noi de coronavirus – o creștere de peste 70% în doar o săptămână, în condițiile în care varianta mai infecțioasă Omicron a început să se răspândească în toată țara.

Mortalitatea este și ea în creștere, fiind raportate joi 168 de decese, cel mai mare număr din luna mai, dar rămâne cu mult sub ratele observate în timpul valurilor anterioare, datorită în principal numărului mare de persoane vaccinate.

Speranza a spus că aproape 89% dintre italieni au fost vaccinați, dar guvernul vrea să accelereze livrarea dozelor pentru „booster”, văzut drept cel mai eficient scut împotriva variantei Omicron, care începe să devină varianta dominantă din Europa și Statele Unite.

Italia a fost prima țară occidentală afectată de pandemie anul trecut și a înregistrat până acum 136.245 de decese – al doilea cel mai mare număr din Europa după Marea Britanie.

Cu toate acestea, campania sa de vaccinare s-a dovedit una dintre cele mai eficiente din lume, iar guvernul a declarat că este hotărât să evite revenirea la carantine la nivel național.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri