Jean-François Bohnert, propus oficial pentru conducerea Parchetului Financiar din Franţa

Data actualizării: Data publicării:
Jean Francois Bohnert
Jean Francois Bohnert la audierile din Parlamentul European.

Procurorul Jean-François Bohnert a fost desemnat de ministrul francez al Justiţiei, Nicole Belloubet, pentru a conduce Parchetul Naţional Financiar (PNF) din Franţa.

„Jean-Francois Bohnert este propus pentru postul de şef al Parchetului Naţional Financiar (PNF)”, a transmis marţi după-amiază Youssef Badr, purtătorul de cuvânt al Ministerului francez al Justiţiei, potrivit Mediafax.

Jean-Francois Bohnert a fost propus Consiliului Superior al Magistraturii pentru funcţia de şef al Parchetului Naţional Financiar. Avizul CSM-ului francez este însă doar consultativ, astfel că Bohnert va deveni în mod sigur șeful acestei structuri de luptă împotriva corupției și a fraudei fiscale, precizează Le Figaro.

El este contracandidatul Laurei Coduța Kovesi pentru funcția de procuror șef european. Zilele trecute, Bohnert anunța că rămâne candidat pentru postul de procuror-şef al Uniunii Europene, iar Franţa nu a transmis Consiliului UE schimbarea poziţiei.

Oficiali francezi au declarat sub protecţia anonimatului pentru site-ul de ştiri Politico.eu că Administraţia de la Paris intenţionează să o susţină pe Laura Codruţa-Kovesi pentru postul de procuror-şef al UE, argumentând că decizia ar contribui la deblocarea procedurilor la Bruxelles şi ar avansa pregătirile pentru începerea funcţionării Oficiului Parchetului European (EPPO), care ar urma să devină operaţional înainte de sfârşitul anului 2020.

Editor web: George Costiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri