Număr record de decese în Marea Britanie din cauza noii tulpini de COVID-19

Data actualizării: Data publicării:
ilustratie coronavirus la microscop
Noua tulpină de coronavirus, descoperită în Marea Britanie, ar fi cu circa 70% mai contagioasă. Foto: Getty Images

Marea Britanie a înregistrat miercuri 1.564 de decese cauzate de COVID-19, cel mai mare număr de morţi într-o zi de la începutul pandemiei. Creşterea mortalităţii a fost provocată de noua variantă mai contagioasă a coronavirusului SARS-CoV-2 descoperită în această ţară în decembrie. Deşi ea în sine nu provoacă îmbolnăviri mai grave, această mutaţie sporeşte mortalitatea prin creşterea numărului infectărilor şi a presiunii asupra sistemului sanitar, informează Agerpres.

Precedentul record de 1.325 de decese a fost înregistrat pe 8 ianuarie. Numărul total de decese din Marea Britanie a ajuns astfel la 84.767.

Premierul Boris Johnson a avertizat şi asupra unei alte noi tulpini de coronavirus, descoperită în Brazilia, după cele din Marea Britanie şi Africa de Sud.

„Suntem îngrijoraţi de noua variantă braziliană (a coronavirusului). Am luat deja măsuri severe pentru a proteja această ţară de noile infecţii venite din străinătatev, a spus premierul Johnson, adăugând că încă nu este clar dacă vaccinurile deja aprobate în Marea Britanie (Pfizer/BioNTech, Moderna şi AstraZeneca/Oxford) au efect şi asupra mutaţiei braziliene a coronavirusului.

Johnson a anunţat că peste 32.000 de pacienţi COVID-19 sunt internaţi în prezent, cu circa 70% mai mulţi faţă de vârful din aprilie, el avertizând că există un mare risc ca secţiile de terapie intensivă să ajungă la saturaţie.

Numărul noilor cazuri de COVID-19 confirmate în Marea Britanie a fost miercuri de 47.525, sub recordul de 68.053 consemnat de asemenea pe 8 ianuarie, ceea ce sugerează că măsurile stricte de lockdown instituite după apariţia noii variante de SARS-CoV-2 încep să-şi facă efectul.

Guvernul de la Londra a lansat un program ambiţios de vaccinare masivă, cu obiectivul ca aproximativ 15 milioane de persoane să fie imunizate împotriva COVID-19 până la jumătatea lunii februarie, numărul celor vaccinaţi până miercuri fiind de peste 2,6 milioane.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri