Comisia Europeană declanșează proceduri de infringement împotriva Ungariei și Poloniei, pentru modul în care tratează problemele LGBT

Data actualizării: Data publicării:
steagul curcubeu in timpuk paradei gay la budapesta
Termenul „terapie de conversie” face referire la orice formă de tratament sau psihoterapie care are ca scop schimbarea orientării sexuale sau suprimarea identității de gen a unei persoane Sursă foto: Profimedia Images

Comisia Europeană va declanșa proceduri de infringement împotriva Ungariei și Poloniei din cauza legislației anti-LGBT și a felului în care tratează aceste minorități, informează un comunicat de presă al CE. Budapesta și Varșovia vor avea două luni la dispoziție pentru a răspunde procedurilor inițate de Bruxelles.

Comisia Europeană a decis  să înceapă procedurile legale împotriva noii legi anti-LGBTQ+ din Ungaria, anunță CE într-un comunicat. Este vorba de două proceduri separate de infringement, care vor stabili un termen de două luni pentru ca Ungaria să furnizeze un răspuns.

În prima procedură, Comisia contestă noua lege adoptată de Budapesta, care interzice prezentarea de conținut care promovează homosexualitate sau persoane transgender către minori. Comisia susține că această lege încalcă libertatea de expresie și de exprimare, precum și directiva europeană privind serviciile media audiovizuale și directiva privind comerțul electronic. Comisia mai argumentează, de asemenea, că legislația ungară încalcă libertatea de a furniza servicii și libera mișcare a bunurilor, pentru că nu a demonstrat că aceste restricții sunt necesare și nediscriminatorii. potrivit comunicatului.

A doua procedură va privi o carte publicată de asociația Labrisz, pe care o agenție guvernamentală din Ungaria a obligat-o să conțină un disclaimer care să anunțe că volumul conține "comportament care deviază de la rolurile tradiționale de gen". Comisia argumentează că acest lucru încalcă directiva europeană privind practicile comerciale neloiale.

De asemenea, Bruxellesul declanșează infringement și împotriva Poloniei, pentru instituirea așa-numitelor "zone libere de ideologie LGBT", potrivit comunicatului. Comisia arată că, deși a cerut în reptate rânduri explicații de la Varșovia privind acest lucru, nu a primit niciun răspuns. Printre altele, Comisia vrea să stabilească dacă aceste orașe și regiuni cu practici discriminatorii mai pot primi fonduri europene.

Budapesta și Varșovia vor avea două luni la dispoziție pentru a da răspunsuri procedurilor inițate de la Bruxelles.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Când iese Elena Udrea din închisoare. Decizia finală a magistraților
Digi FM
Cum au reacționat doi turiști cehi care s-au întors în România după 7 ani: „Țara încă are farmecul ei”
Pro FM
Lora, mărturisiri despre nunta care se apropie cu pași repezi: „Am scăpat de stres!” Ce tradiție nu va...
Film Now
Arnold Schwarzenegger și Uma Thurman, la 27 de ani de la premiera Batman & Robin: "Freeze și Ivy s-au reunit...
Adevarul
Femeia care a afirmat prima că imigranții din SUA mănâncă animale de companie recunoaște că sunt informații...
Newsweek
Ce amedă iei dacă nu ai asigurare obligatorie pentru locuință? Ce dezastre acoperă?
Digi FM
Un vlogger român, uimit de ce a găsit într-un supermarket din Ucraina, aproape de granița cu Rusia: „Este...
Digi World
De ce sunt atât de nocive alimentele ultraprocesate. Oamenii de știință: „Cresc riscurile de a dezvolta...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Demi Moore, mai apropiată ca oricând de Bruce Willis, de când actorul are demență: "Când sunt în L.A., trec...
UTV
Sean Penn are o noua iubita. Cine este Valeria Nicov, moldoveanca in varsta de 26 de ani alaturi de care a...