Președintele Cehiei, vindecat de COVID, pledează pentru vaccinarea obligatorie. Care sunt argumentele lui Milos Zeman

Data actualizării: Data publicării:
milos zeman lamasa cu ornamente de craciun si brad in spate, mesaj de craciun
Președintele Cehiei, Milos Zeman, a militat pentru vaccinarea obligatorie în mesajul de Crăciun. Foto: Profimedia

Milos Zeman, preşedintele Cehiei, s-a pronunţat în favoarea vaccinării obligatorii împotriva COVID-19, în discursul său tradiţional de Crăciun. Zeman, care a fost la rândul lui bolnav de COVID, a explicat că iniţial a fost sceptic faţă de această idee, dar şi-a schimbat părerea după noile valuri de infectare.

Argumentul final a fost Austria, care a decretat obligativitatea vaccinării din februarie 2022, a mai spus președintele ceh.

„Sunt convins că acesta este cel mai uşor mod de a suprima pandemia. Avem deja vaccinarea obligatorie împotriva unei întregi game de alte boli”, a spus Milos Zeman în discursul difuzat live, potrivit dpa, preluată de Agerpres.

El a comentat şi alte subiecte, criticându-i, cum a mai făcut în trecut, pe militanţii pentru mediu pentru ceea ce a calificat drept transformarea unor ”obiective ecologice rezonabile într-un fel de religie”.

Milos Zeman a fost bolnav de COVID luna trecută, iar imaginile cu el asistând dintr-o „cușcă” de plexiglas la depunerea jurământului de către noul premier Petr Fiala au făcut înconjurul lumii.

milos zeman si petr fiala profimedia-0645263447
Președintele Cehiei, Milos Zeman, izolat complet în spatele plexiglasului, la depunerea jurământului de către noul premier, Petr Fiala. Foto: Profimedia

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri