Prinţul Charles împlineşte astăzi 65 de ani. Moştenitorul coroanei britanice îşi serbează ziua de naştere în Sri Lanka

Data publicării:
printul charles mediafax

De astăzi, prinţul Charles a devenit oficial pensionar. Moştenitorul coroanei britanice şi-a făcut cerere de pensionare cu câteva zile înaintea împlinirii frumoasei vârste de 65 de ani.

Suma simbolică pe care acesta o va primi, de 175 de lire sterline, va fi însă donată unor organizaţii caritabile pentru bătrânii aflaţi în dificultate, anunţă presa din Regat.

Jurnaliştii comentează însă maliţios că prinţul a ieşit la pensie deşi nici măcar nu şi-a început munca pentru care a fost pregătit, aceea de a o înlocui pe longeviva Regină Elisabeta.

Născut în 1948, Charles a devenit prinţ moştenitor la vârsta de numai trei ani, odată cu urcarea pe tron a Reginei Elisabeta. Primul din cei patru copii ai suveranei, acesta a devenit Prinţ de Wales patru ani mai târziu, fiind învestit ca atare abia în 1969. Doi ani mai târziu, prinţul a început serviciul în Marina Regală unde a rămas până în 1976.

În 1981, prinţul Charles s-a căsătorit cu Lady Diana, în urma căreia au venit pe lume doi copii: prinţul William, Duce de Cambridge, şi prinţul Harry de Wales. În 1996, mariajul celor doi ia sfârşit, iar un an mai târziu Lady Di moare într-un accident de maşină.

Prinţul Charles îşi reface repede viaţa, iar în 2005 se căsătoreşte cu Camilla Parker Bowles, care devine astfel Ducesă de Cornwall. După acest moment, prinţului Charles a început să se dedice tot mai mult activităţilor caritabile, dar şi unei campanii tot mai susţinute pentru grija faţă de mediul înconjurător.

„Ceasul Zilei Judecăţii schimbării climatice se roteşte tot mai repede spre miezul nopţii. Pur şi simplu nu reacţionăm îndejuns de repede”, a spus prințul Charles.

Un apel similar a fost lansat de prinţul moştenitor şi în România, ţară care i-a intrat în suflet încă din 1998, când a venit pentru prima dată în Transilvania şi unde a achiziţionat cel puţin zece proprietăţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri