Trei profesori din Austria au fost demişi pentru că au refuzat să poarte mască de protecție împotriva COVID

Data publicării:
masca kn95 sau ffp2
Mască de tip FFP2 Foto: Guliver/GettyImages

Trei profesori din Austria care au refuzat să poarte măşti de protecţie împotriva COVID-19 au fost demişi, relatează ziarul Kronen Zeitung și Reuters, citate de Agerpres.

Cei trei profesori din districtele Freistadt, Voecklabruck şi oraşul Wels din Austria Superioară au fost demişi după ce discuţiile cu autorităţile nu au reuşit să rezolve situaţia, a precizat ziarul.

„Au existat multe eforturi pentru a-l convinge să se conformeze măsurilor de prevenţie, însă toate au fost în zadar”, a declarat Ministerul Educaţiei despre profesorul din Freistadt.

Alţi trei profesori din Freistadt, Braunau şi Steyr au fost convinşi să poarte măşti şi şi-au păstrat slujbele, a mai relatat ziarul.

Începând cu 25 ianuarie, Austria şi-a înăsprit regulile pentru a cere purtarea măştilor de tip FFP2, care filtrează particulele, acolo unde anterior puteau fi utilizate măşti de bumbac.

Nu este singura țară în care refuzul de a purta masca este sancționat aspru.

În Elveţia, unde purtarea măştii este obligatorie în interior, un autoproclamat „rebel al coronavirusului” a încercat să intre într-un supermarket din Lucerna fără a purta mască. El a refuzat în mod repetat să poarte o mască şi a fost în cele din urmă arestat de poliţie.

Acum, bărbatul nu va mai avea voie să intre cinci ani în lanţul de supermarketuri Migros. I s-a interzis de asemenea accesul în magazinele SportXX şi Micasa.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri