VIDEO. Cozi kilometrice la vama Kulata. „Coada e mai mare decât este în filmare, cel puțin 5 kilometri”

Data actualizării: Data publicării:
aglomeratie-vama-kulata-bulgaria-spre-grecia-1
Foto: DigiVOX

Românii care se duc în Grecia cu mașina au întâmpinat deja prima problemă: ajunși la vama Kulata, au constatat că aceasta este blocată. Autoritățile elene permit accesul din Bulgaria spre Grecia prin acest punct de trecere a frontierei și le închid pe celelalte.

Ionel Costaș, un român care se întoarce în țară din vacanță, a trecut prin vama Kulata și a surprins imaginile cu cozile kilometrice.

„Noi abia am intrat din Grecia în Bulgaria, ne întoarcem din concediu, de aceea am putut filma coada care se îndreaptă spre Grecia. Sunt foarte multe mașini și de Bulgaria și de România, sunt copii, mame care-și plimbă copiii pe marginea autostrăzii. Filmarea nu este completă, coada e mai lungă decât este în filmare. Cred că cel puțin 5 kilometri”, a spus turistul român, la Digi24.

Bărbatul a adăugat că situația a fost mai simplă pentru el și familia lui: „Noi am intrat foarte ușor. La intrarea în Bulgaria ni s-a luat temperatura, apoi în Grecia s-au uitat doar la buletine, pașapoarte, a fost foarte ușor”.

„Noi am fost în sudul Greciei, sunt foarte puține cazuri acolo, lumea e destul relaxată. În supermarketuri, la început ne-am dus cu măști, se uitau la noi ca la extratereștri. Doar vânzătorii purtau măști. Restaurantele sunt aproape goale, mai mult la terase. Piscine sau locuri de distracție, închise. În orice caz, nu erau prea mulți turiști”, a mai spus Ionel Costaș.

Românii care vor să intre cu mașina în Grecia, în perioada 1 - 15 iulie, pot trece numai prin punctul frontierei bulgaro-elene de la Kulata-Promachonas. Măsura a fost impusă pentru ca cei care tranzitează vama să completeze formularul electronic (Passenger Locator Form), astfel încât să se asigure evidența celor care se deplasează în această țară.

Ministerul Afacerilor Externe a menționat că autoritățile elene competente pot modifica fără niciun preaviz condițiile de intrare pe teritoriul național, în funcție de numărul de noi cazuri de COVID-19 ce vor fi înregistrate pe parcurs.

Numerele de telefon la care puteți suna dacă aveți probleme în Grecia

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106774035 și Consulatului General al României de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222 și al Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.


Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire luaţi legătura cu noi la secţiunea DigiVOX a site-ului nostru digi24.ro, pe e-mail sau pe conturile noastre de Facebook și de Twitter. Ne puteţi trimite fotografii şi filmări pe WhatsApp, la numărul 0771.100.304. Vă rugăm să precizaţi numele, data şi locul din care le transmiteţi.

(Redactor: George Costiță)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri