VIDEO. Un preot al Bisericii Ortodoxe Ruse l-a luat la bătaie cu o cruce pe un preot ucrainean din cauza lui Kirill

Data actualizării: Data publicării:
Un preot își atacă un coleg cu o cruce.
Un preot al Bisericii Ortodoxe Ruse l-a luat la bătaie cu o cruce pe un preot ucrainean.

Răfuială între preoți ortodocși afiliați la patriarhii diferite. Un preot al Bisericii Ortodoxe Ruse a fost filmat când atacă un preot al Bisericii Ortodoxe Ucrainene, după ce cel de-al doilea a acuzat că susținătorii patriarhului Kiril al Moscovei îi ajută pe ocupanții ruși, scrie Nexta.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Incidentul s-a petrecut în regiunea Vinița.

În filmare se vede cum preotul Bisericii Ortodoxe Ruse începe să dea în colegul lui cu o cruce, cel mai probabil din lemn.

Biserica Ortodoxă Ucraineană, afiliată Moscovei, a anunțat la sfârșitul lui mai că se rupe de Rusia după ce aceasta a invadat Ucraina, declarând „independența sa deplină” față de autoritățile spirituale ruse, scrie HotNews.ro.

Inițiativa a fost a doua schismă ortodoxă din Ucraina în câțiva ani. O parte a Bisericii ucrainene se rupsese deja de Moscova în 2019 din cauza rolului Kremlinului în țară.

Sursa video: VinitaLive via Nexta

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri