Video&Foto UPDATE Unsprezece persoane dispărute pe feribotul pe care se aflau și români

Data actualizării: Data publicării:
feribot in flacari pe mare
Un feribot cu 288 de persoane la bord a luat foc în Marea Mediterana. FOTO: Romulus / Twitter

Un incendiu puternic a izbucnit pe un feribot în Marea Mediterana, cu 288 de persoane la bord. Un videoclip publicat de un site de știri grecesc arată un vas cuprins de flăcări uriașe. La bord erau și 29 de români.

UPDATE 12.50. Potrivit presei elene, 11 persoane ar fi date dispărute. 

Totodată, două persoane ar fi încă pe feribot, fiind în curs o operațiune de salvare a lor.

Unele informații indică faptul că este vorba despre doi cetățeni bulgari.

Cele două persoane ar fi rămas blocate pe puntea unde erau parcate mașinile și una a reușit să sune după ajutor. Urmează să fie ghidate ca să ajungă pe o punte superioara de unde să fie evacuate cu un elicopter.

În paralel se desfășoară o acțiune de stingere a incendiului.

UPDATE 11.10. Ministerul Afacerilor Externe a transmis, vineri, că printre persoanele care se aflau pe feribot erau 29 de români.

Toți au fost preluați în siguranță.

Ambasada României în Grecia a cerut informații despre identitatea și starea de sănătate a acestora.

UPDATE 10.45. Pe feribotul Olympia distrus de incendiu se aflau și cetățeni români. Au apărut imagini din timpul operațiunii de salvare a pasagerilor de pe vas.

UPDATE 9.10. Din primele informații ar fi vorba de o eroare umană care ar fi dus la izbucnirea incendiului. Focul ar fi pornit de la instalație frigorifică.

În prezent se încearcă să se stabilească exact câte persoane erau de fapt la bord, deoarece sunt suspiciuni că erau și oameni care călătoreau clandestin, pentru a ajunge în Italia sau Grecia.

Un feribot cu 288 de persoane la bord a luat foc în Marea Mediterana. FOTO: Romulus / Twitter
Un feribot cu 288 de persoane la bord a luat foc în Marea Mediterana. FOTO: Romulus / Twitter

 

Un singur pasager a avut dispnee și a fost dus la spital, a declarat la Digi24 Nikos Koudounis, medic în Atena. Nu s-au înregistrat persoane cu arsuri, fracturi sau alte probleme de sănătate, potrivit sursei citate.


Incidentul s-a produs pe pachebotul Euroferry Olympia.

Mai multe remorchere au fost trimise să ajute pasagerii de pe vasul care se îndrepta spre portul Brindisi din Italia. 

Toți pasagerii sunt în siguranță acum. Ei au fost urcați în bărci de salvare, a anunțat secretarul grec pentru marina comercială, pentru presa din Grecia. 

''Toţi pasagerii sunt sănătoşi şi în siguranţă în bărcile de salvare'', a declarat Kostas Katsafados, secretar de stat în Marina comercială greacă, pentru postul de radio grec Skai.

Focul a izbucnit vineri dimineață în timp ce feribotul era în apropierea insulei Corfu. Acolo sunt duși oamenii salvați de pe nava în flăcări. Paza de coastă elenă a spus că la bord se aflau 237 de pasageri și 51 de membri ai echipajului.

Nu se cunoaşte din ce cauză a izbucnit incendiul.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media


 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri