Un italian a închiriat avion privat cu o sumă exorbitantă pentru a aduce la lucru 8 muncitoare românce: „Fără ele viitorul e compromis”

Data publicării:
podgorie, vinărie
FOTO: Getty Images

Proprietarul unei vinării din Italia a închiriat un avion privat pentru a aduce la lucru muncitoare din România despre care el spune că îi sunt indispensabile.

Martin Foradori Hofstätter spune că acestea îi lucrează via impecabil și că nu avea altă soluție de a le aduce în Italia, asumându-și astfel acest cost foarte ridicat, relatează ANSA.

Citește și: Peste 100 de mafioți care se lăudau că nu numără banii, ci îi cântăresc, au primit de la stat și ajutorul destinat săracilor

Martin Foradori Hofstätter, proprietarul vinăriei „J. Hofstätter” din Termeno, cunoscută pentru soiurile Pinot Noir și Gewürztraminer, încerca de săptămâni bune să aducă în Italia opt muncitoare din România fără de care, spune el, nu se poate descurca.

Când a înțeles că birocrația va împiedica aducerea celor opt muncitoare românce, a închiriat un jet privat pentru a le aduce la Bolzano.

Povestea începe la granița cu Ungaria. Uniunea Europeană a fost de acord cu organizarea unor coridoare care să faciliteze tranzitul forței de muncă din est. Producătorii de vinuri germani și austrieci au beneficiat deja de acesta. Când a înțeles că pe cale terestră nu poate rezolva problema, pentru că Ungaria nu va acorda permisul de tranzit, patronul a închiriat, cu o sumă considerabilă, avionul privat.

Am încercat să rezolvăm problema în toate modurile, dar fără succes. Așa că, după două săptămâni de telefoane, discuții cu politicieni din Roma și Uniunea Europeană, reprezentanți ai ambasadelor, precum și discuții intense cu managerii asociațiilor comerciale, ne-am trezit nevoiți să închiriem, in extremis, un jet privat de la aeroportul din Cluj pentru a le aduce în Italia. Pentru această perioadă, o puteți considera o cheltuială chiar nebună, dar fără aceasta, viitorul podgoriilor mele ar fi fost compromis. Nu aveam nicio alternativă”, a declarat Martin Foradori Hofstätter.

El a mai spus că în Germania și Austria procedurile pentru aducerea sezonierilor sunt mult mai simple: „În Germania, procedurile sunt mult mai clare și mai lejere. În Italia, nici măcar nu am putut copia măsurile inteligente implementate de alte țări din UE.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri