Un ministru australian avertizează: Bat din nou tobele războiului

Data publicării:
tanc pe un camp de razboi
Un ministru australian avertizează: Bat din nou tobele războiului. FOTO: Getty Images

Ministrul de interne australian, Mike Pezzullo, a avertizat că "bat din nou tobele războiului", el făcând referire la escaladarea tensiunilor între Australia şi China legat de probleme comerciale şi de abordarea Beijingului faţă de Taiwan.

"Într-o lume a tensiunilor şi fricii continue, tobele războiului bat uneori slab şi departe, alteori mai tare şi tot mai aproape", a spus Mike Pezzullo, într-un mesaj transmis de ziua naţională de comemorare a celor morţi în conflicte, scrie Reuters.

"Astăzi, naţiuni libere aud din nou bătând tobele războiului şi observă cu îngrijorare militarizarea unor probleme despre care până în anii recenţi nu credeam că ar putea fi catalizatori de conflict. Haideţi să căutăm în continuare fără încetare şansele de pace, pregătindu-ne în acelaşi timp, din nou, pentru blestemul războiului", a transmis ministrul, citat de Agerpres.

Remarcile sale vin în contextul accentuării tensiunilor între Australia şi China legat de probleme comerciale şi de abordarea Beijingului faţă de Taiwan.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, guvernul din insulă a raportat că un număr record de avioane ale forţelor armate chineze au pătruns în spaţiul său aerian, iar preocuparea creşte în plan regional din cauza mobilizării forţelor armate chineze în Marea Chinei de sud.

Duminică, ministrul australian al apărării, Peter Dutton, a avertizat cu privire la un potenţial conflict cu China legat de Taiwan, afirmând că eventualitatea izbucnirii acestuia "nu ar trebui minimalizată".

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri