Un oficial britanic răspunde amenințării lui Lavrov: Nu NATO înarmează Ucraina, ci comunitatea internațională

Data actualizării: Data publicării:
profimedia-0661509291
Militari ucraineni recepţionează un transport de arme antitanc Javelin pe aeroportul din Kiev, februarie 2022. Foto: Profimedia Images

Comunitatea internațională, nu NATO, furnizează sprijin militar Ucrainei, a declarat marți James Heappey, subsecretar de stat în Ministerul britanic al Apărării, ca răspuns la acuzațiile ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, care a spus că alianța nord-atlantică este în război cu Rusia, folosind Ucraina ca proxy.

„Comunitatea donatorilor nu este NATO”, a răspuns James Heappey la întrebarea postului Sky News, când a fost rugat să comenteze declarația lui Serghei Lavrov, potrivit Reuters.

„Efortul donatorilor este ceva ce a oferit împreună de țări care, da, multe dintre ele fac parte din NATO, dar altele sunt din afară... nu NATO asigură ajutor militar”, a detaliat oficialul britanic.

Livrările de armament occidental către Ucraina înseamnă că alianţa NATO este „în esenţă implicată în război cu Rusia”, iar Moscova consideră aceste arme ca fiind ţinte legitime, a spus ministrul rus de externe Serghei Lavrov într-un interviu difuzat luni seară.

„NATO, în esenţă, este angajată într-un război cu Rusia printr-un proxy şi înarmează acel proxy. Războiul înseamnă război”, a mai spus el.

Aceste arme vor fi o ţintă legitimă pentru acţiunea militară a Rusiei în contextul operaţiunii speciale, numele dat de Kremlin războiului din Ucraina, a spus Serghei Lavrov într-un interviu pentru televiziunea de stat postat pe site-ul ministerului de externe.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri