Un tribunal a ordonat eliberarea lui Imran Khan din închisoare. Fostul premier pakistanez are peste 200 de dosare penale

Data actualizării: Data publicării:
Imran Khan
Foto: Imran Khan Sursa foto: Profimedia Images

Un tribunal din Islamabad a suspendat marţi sentinţa primită de fostul premier pakistanez Imran Khan. Acesta a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru corupţie. Instanța a acceptat cererea avocaților pentru suspendarea pedepsei, a declarat unul dintre avocaţii săi citat de AFP, relatează Agerpres.

"Instanţa a acceptat cererea noastră, ceea ce echivalează cu suspendarea" condamnării care implica totodată interdicţia ca Imran Khan să candideze timp de cinci ani, a declarat pentru AFP avocatul său, Gohar Khan.

Instanţa a ordonat eliberarea sa pe cauţiune, deşi persistă incertitudinea cu privire la eliberarea sa imediată.

Avocatul său se teme că Imran Khan, urmărit penal în peste 200 de dosare, va fi arestat din nou, imediat.

"Am depus o cerere separată la tribunal, cerând să se emită un ordin care să interzică autorităţilor să-l aresteze în orice alt caz", a adăugat el. "Dacă autorităţile îl arestează din nou (...), acest lucru va fi împotriva drepturilor sale legale", a insistat el.

Imran Khann a fost dat la o parte de la conducere printr-o moţiune de cenzură în aprilie 2022. Pe data de 5 august a aceluiași an, a fost condamnat trei ani de închisoare pentru corupţie și a fost arestat imediat. După arestarea sa, acesta a şi fost transferat la o închisoare din oraşul Attock, la circa 60 de kilometri de capitala Islamabad. Câteva zile mai târziu, Comisia electorală i-a interzis, folosindu-se de acest motiv, să participe la orice scrutin electoral timp de cinci ani.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri