Unele regiuni din Spania revin la restricții severe din cauza variantei Delta. Tinerii nevaccinați sunt principala sursă de noi cazuri

Data publicării:
Trecători în parc cu mască de protecție sau fără
Primul județ intrat în scenariul roșu Foto: Profimedia Images

Unele regiuni ale Spaniei reimpun restricții anti-Covid în contextul creșterii numărului de cazuri mai ales printre tinerii nevaccinați. Mai multe regiuni, printre care și unele de coastă, au reintrodus restricțiile de circulație pe timp de noapte și au restricționat accesul în baruri și cluburi de noapte, relatează Euronews. Varianta Delta este sursa acestor noi cazuri de îmbolnăvire.

Catalonia și Valencia, două regiuni de coastă mediteraneene care se confruntă cu creșterea cazurilor în ritm alert, au decis limitarea întâlnirilor sociale la cel mult 10 persoane și reimpunerea restricțiilor pentru toate activitățile de noapte.

O altă regiune, Asturias, a închis restaurantele și barurile, luni.

Numărul de cazuri noi de Covid-19 din Spania din ultimele două săptămâni este de trei ori mai mare printre persoane de sub 30 de ani. Această variabilă a crescut la nivel național la 368 de cazuri la suta de mii de locuitori, conform coordonatorului celulei de criză care gestionează pandemia în Spania, Fernando Simon. La sfârșitul lunii trecute, când a fost ridicată obligativitatea purtării măștii, rata de infectare era de 95 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Simon spune că deși pacienții mai tineri nu au nevoie, în general, de tratament la secții de terapie intensivă, numărul mare de cazuri pune, totuși, presiune pe spitale.

„Nu observăm vreo creștere a mortalității și sperăm nu mai ajungem acolo”, le-a spus el jurnaliștilor.

Spania a vaccinat peste 21 de milioane de oameni, aproximativ 46% din populația sa totală, însă dintre aceștia doar 600.000 sunt în categoria de vârstă sub 30 de ani.

În Catalonia, acolo unde autoritățile au descris noua creștere a numărului de cazuri drept „explozivă”, toate barurile, restaurantele și spațiile culturale trebuie să se închidă la ora 00:30, iar consumul de băuturi și alimente pe stradă este interzis.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri