Uriașul complex balnear din Coreea de Nord, pe cale de a fi finalizat. Este construit într-o regiune unde au fost testate rachete balistice

Data actualizării: Data publicării:
Photo-Aug-01-11-49-07-PM

Un uriaş proiect de complex balnear pe coasta de est a Coreei de Nord, unde Kim Jong Un vrea să se ridice hoteluri, cinematografe şi un parc acvatic, este aproape de a fi finalizat, a anunţat joi un site american specializat, pe baza unor imagini din satelit, relatează AFP, citată de Agerpres.



Zona turistică Wonsan-Kalma (de dimensiunile Clujului) este cuprinsă între un aeroport recent şi coasta de est a Coreei de Nord, într-o regiune unde Phenianul a testat rachete balistice şi a desfăşurat exerciţii de artilerie.

Complexul ar urma să devină piesa centrală a industriei turistice care începe să apară în Coreea de Nord. Phenianul încearcă să îşi dezvolte economia în ciuda sancţiunilor internaţionale adoptate împotriva sa din cauza programelor nuclear şi balistic interzise.

Anul trecut, Coreea de Nord a primit 100.000 de turişti străini, în special chinezi, conform estimărilor unor profesionişti din industria turismului. Phenianul nu publică totuşi cifre oficiale.

Lucrările la această zonă turistică sunt îndeaproape monitorizare de liderul nord-coreean, iar o mare ceremonie a fost anunţată pentru octombrie, când Coreea de Nord va sărbători 74 de ani de la crearea Partidului Muncitorilor, partidul unic.

Site-ul 38 North a publicat imagini din satelit, cele mai recente fiind din decembrie, care arată că exteriorul majorităţii unor clădiri care erau anterior în curs de construcţie este „pe punctul de a fi finalizat" şi că „mai multe clădiri noi sau reorganizate sunt în stadii avansate". Imaginile arată de asemenea un tobogan acvatic şi un cinematograf.

Liderul Kim Jong Un şi-ar fi petrecut verile în această regiune când era copil. El s-a deplasat la faţa locului de trei ori în 2018 şi le-a reproşat gestionarilor proiectului unele lipsuri şi a dat ordine precise pentru derularea lucrărilor, conform presei oficiale nord-coreene.

Kim „a descoperit că întregul drum nu este perfect din punct de vedere artistic", a relatat agenţia de presă KCNA după o inspecţie desfăşurată de liderul nord-coreean în octombrie.

„El le-a dat ordin responsabililor să ia în considerare construirea mai multor hoteluri şi hosteluri, de peste 30 de etaje", a mai multor săli de jocuri, a mai multor cinematografe, a unui „stadion multifuncţional" şi a unui „vast parc acvatic", precum şi a unui „parc de distracţii", a adăugat agenţia.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri