Sari la conținut

VIDEO. Cum anunță „doamna în hanbok” a lui Kim Jong-un la televiziune lansarea rachetei balistice

Celebra prezentatoare a televiziunii de stat nord-coreene KCTV, Ri Chun-hui, este renumită pentru tonul cu înaltă încărcătură emoțională și retorica belicoasă pe care le folosește în anunțuri legate de performanțele politice sau balistice ale Coreei de Nord.

Cel mai recent exemplu este testul „istoric”, de la începutul acestei săptămâni, al rachetei balistice intercontinentale (ICBM), o etapă crucială către realizarea obiectivului liderului de la Phenian, Kim Jong-un, de a putea ameninţa Statele Unite cu un focos nuclear.

Potrivit agenției de stat KCNA, Kim Jong-un a declarat că testul rachetei intercontinentale este "un cadou pentru nemernicii de americani" și le-a cerut experților în fizică nucleară să le "trimită mai des cadouri Yankeilor", sub forma rachetelor balistice și a testelor nucleare.

Kim Jong-un a privit cu satisfacție lansarea rachetei de tip Hwasong-14, pe care a descris-o "la fel de frumoasă ca un băiat arătos" și a apreciat că aceasta a fost "foarte bine construită".

Washingtonul a confirmat marţi că Phenianul a procedat la prima sa lansare a unei rachete balistice intercontinentale (ICBM) şi a denunţat ”o nouă escaladare a ameninţării” reprezentate de regimul stalinist, relatează AFP.

Pe aceeași temă