VIDEO Reacția lui Joe Biden, întrebat despre Israel în timpul unui drive-test: a accelerat

Data actualizării: Data publicării:
președintele american joe biden face semn cu mana in timp ce merge pe peluza casei albe
Președintele SUA, Joe Biden. Foto: Profimedia ImagesBiden Returns from Michigan, Washington, District of Columbia, USA - 18 May 2021,Image: 611421402, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia

Președintele american Joe Biden a evitat să răspundă la o întrebare a jurnaliștilor privind situația din Orientul Mijlociu. S-a întâmplat în timpul unui drive-test la o uzină Ford, în condițiile în care șeful Casei Albe se confruntă cu o presiune tot mai mare din partea unora dintre colegii săi democrați să adopte o poziție mai fermă în privința Israelului.

„Domnule președinte, vă pot pune o întrebare despre Israel înainte să porniți?”, a întrebat o jurnalistă.

„Nu, nu puteți. Numai dacă vă aruncați în fața mașinii în timp ce demarez. Doar glumesc”, a răspuns Joe Biden.

Președintele americcan a reafirmat dreptul Israelului la autoapărare și nu a cerut direct o încetare imediată a focului. Ar fi adoptat însă un ton mai aspru în discuțiile telefonice cu premierul Benjamin Netanyahu, spun surse citate de New York Times.

Jen Psaki, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, a declarat că administrația americană a avut peste 60 de contacte cu oficiali din Orientul Mijlociu, în eforturile de ajungere la un armistiţiu între Israel şi organizaţiile islamiste palestiniene.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri