Vladimir Putin nu mai merge în Turcia. „Discuția decisivă” despre acordul cerealelor dintre el și Erdogan ar putea avea loc în Rusia

Data actualizării: Data publicării:
Vladimir Putin și Recep Erdogan
O întâlnire între președintele rus, Vladimir Putin, și omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, ar putea avea loc în Rusia. FOTO: Profimedia Images

O întâlnire între președintele rus, Vladimir Putin, și omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, ar putea avea loc în Rusia, a anunțat televiziunea turcă NTV. Viitoarea vizită a președintelui turc în Rusia „ar putea juca un rol decisiv în ajungerea la un consens în ceea ce privește relansarea acordului cerealelor din Marea Neagră, potrivit unui oficial, citat de TASS.

Între timp, o sursă din Ankara a declarat, luni, pentru TASS, că venirea lui Putin în Turcia este „improbabilă”. Serviciul de presă al președintelui turc a declarat anterior că, până în prezent, nu se poate spune nimic concret despre o potențială întâlnire în persoană între Erdogan și Putin și că administrația va „informa mass-media imediat ce vor fi disponibile detalii”.

Erdogan declarat la sfârșitul lunii iulie că speră să se întâlnească cu Putin în luna august, în Turcia. Ulterior, el a reiterat că astfel de planuri sunt încă în lucru.

Postul de televiziune a precizat că Erdogan îl așteaptă pe Putin în Turcia, dar că există și o opțiune ca liderul turc să călătorească în Rusia.

Pe 16 august, canalul Shot Telegram a relatat, citând surse, că Putin și Erdogan s-ar putea întâlni pe 31 august, fără a preciza locul potențialelor discuții.

Pe 3 august, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că locul și data exactă a unei întâlniri între cei doi președinți vor fi coordonate prin canale diplomatice. Cu o zi înainte, Peskov a declarat că „locul întâlnirii va fi negociat” și că „nu este neapărat Turcia”.

Putin a spus că acum este momentul să rămână în țară, prin urmare este dificil pentru el să facă vizite, a adăugat Peskov.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri