Gabriela Firea, despre redeschiderea școlilor: Nimic nu este pregătit. Este inadmisibilă fuga lui Voiculescu de responsabilitate

Data publicării:
elevi la scoala
Noi precizări despre funcționarea școlilor în scenariul roșu. Câți elevi din clasele terminale pot participa fizic la cursuri. Foto:InquamPhotos/Octav Ganea

Prim-vice preşedintele PSD Gabriela Firea susține că școlile nu sunt pregătite pentru redeschidere, că Guvernul Cîțu nu este în stare „nici să vaccineze și nici să asigure testarea rapidă a dascălilor și a copiilor” și îl acuză pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, că fuge de responsabilitate.

„Au închis haotic şcolile şi vor să le redeschidă la fel de haotic! Nimic nu e pregătit, deşi de luni de zile era evident că urmează, firesc, ca şcoala să reînceapă normal. Nici măcar 10% dintre cele 300.000 de cadre didactice din România nu au fost vaccinate deşi ar fi trebuit să aibă prioritate, ca personal esenţial”, a afirmat Gabriela Firea într-o postare pe pagina de Facebook a PSD.

„Mai mult, ministrul Sănătăţii a anunţat că profesorii nu vor mai fi vaccinaţi în februarie. Nu există nici un plan şi nici resursele necesare pentru testarea masivă a elevilor si profesorilor, aşa cum e în Europa”, a mai adăugat aceasta.

Totodată, senatoarea PSD susține că Executivul Cîţu nu e în stare nici să vaccineze şi nici să asigure testarea rapidă a cadrelor didactice şi elevilor și consideră inadminisbilă fuga de responsabilitate a ministrului Sănătății.

„Guvernul Cîţu nu e în stare nici să vaccineze şi nici să asigure testarea rapida a dascălilor şi a copiilor, astfel încât să existe o minimă siguranţă în şcoli, lucru condamnabil şi contrar practicilor europene.

Brambureala extrem de mare şi de periculoasă este întreţinută şi de atitudinile contradictorii ale membrilor guvernului: ministrul Sănătăţii refuză să se pronunţe în legătură cu deschiderea şcolilor şi să discute acest aspect cu ministrul Educaţiei, deşi sunt parte a aceluiaşi guvern. Este inadmisibilă fuga lui Voiculescu de responsabilitate!”, a completat Firea.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că începând de luni, 8 februarie, majoritatea copiilor merg fizic la şcoală, dar că vor fi scenarii diferenţiate în funcţie de numărul de îmbolnăviri de COVID din fiecare localitate.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri