Iohannis, mesaj pentru ofiţerii de marină: Forțelor Navale le revine misiunea de a interveni prompt pentru a apăra interesele României

Data publicării:
Klaus Iohannis Ziua Marinei
Klaus Iohannis a apreciat calitatea ridicată a învățământului românesc de marină. Foto: Daniel Stoenciu/Inquam Photos

Forţele Navale şi Garda de Coastă trebuie să fie pregătite să intervină prompt, în cazul în care sunt ameninţate interesele României, în special în contextul războiului din Ucraina, a transmis preşedintele Klaus Iohannis cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la înfiinţara primei academii de marină în ţara noastră.

"Traversăm o perioadă deosebit de dificilă. În proximitatea României este în plină desfășurare o criză de securitate majoră generată de invadarea militară a Ucrainei de către Federația Rusă, cu impact semnificativ la nivel regional, european și euroatlantic. În cazul unei deteriorări a situației de securitate pe mare, Forțelor Navale și Gărzii de Coastă le revine misiunea de a interveni prompt pentru a apăra interesele naționale ale României", a transmis Klaus Iohannis.

"A fi un bun ofițer de marină presupune o mare responsabilitate, competență și dăruire de sine, iar la îndeplinirea cu succes de către personalul militar și civil naval a misiunilor și exercițiilor militare sub egida NATO și a Uniunii Europene sau în activitatea desfășurată la bordul navelor comerciale contribuie și calitatea ridicată a învățământului românesc de marină", a mai spus preşedintele.

Prima academie de marină din România, "Școala Flotilei", s-a înfiinţat la 17 noiembrie 1872, la Galaţi. Instituţia de învăţământ a fost mutată la Constanţa, în 1901 şi a trecut de atunci prin mai multe schimbări de nume, fiind cunoscută, astăzi, drept Academia Navală "Mircea cel Bătrân".

Mai multe ceremonii sunt organizate, astăzi, la academie, iar mâine va avea loc Ziua Porţilor Deschise.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri