Video Mai mult la televizor, mai puțin printre oameni. Politicienii au ajuns să fie confundați cu jurnaliștii: „Fata asta e reporteriță, nu?”

Data publicării:
Deși au trecut aproape trei ani de la alegeri, senatorii și deputații sunt necunoscuți în comunitățile care i-au ales
Deși au trecut aproape trei ani de la alegeri, senatorii și deputații sunt necunoscuți în comunitățile care i-au ales. Foto: Digi24

Deși au trecut aproape trei ani de la alegeri, senatorii și deputații sunt necunoscuți în comunitățile care i-au ales. În afara campaniilor electorale, parlamentarii nu par foarte interesați de cei care îi votează.

Trei ani au trecut de când oamenii au ieșit la vot să îi aleagă pe cei care să îi reprezinte la București, să îi asculte și să le facă viața mai bună. În realitate, mulți aleși par să fi rămas legați doar de fotoliile din piele din Parlament și să nu fi pus vreodată piciorul pe vreo ulită prăfuită de la țară. Chiar dacă cel puțin o zi pe săptămână ar trebui să meargă în teritoriu.

El este nea Mihail, din județul Giurgiu. Se uită lung la fotografii și recunoaște vag o singură persoană... pe care a văzut-o în urmă cu mulți ani, în vizită la primărie.

- Dacă nu mă înșel, ăsta a venit când a ieșit primarul la putere. Acum, cât vine... 8 ani.

Pe alții i-a văzut doar la televizor.

- Ăsta parcă a mai vorbit la televizor. Ăștia doi... nu am idee, de ce să zic?!
- La televizor, dar pe la dumneavoastră l-ați văzut?
- Nu, nu, nu, nu.

- Frumoasă, domnișoara e și mai frumoasă! Dar fapte, domne, nu numai vorbe. Ne-am săturat de 32-33 de ani numai vorbe, vorbe, vorbe...

Din cauză că i-a văzut prea puțin în teritoriu și prea mult la televizor, nenea Rotaru chiar confundă unul dintre parlamentari cu un jurnalist.

- Cred că fata asta e reporteriță, nu?

După atâta timp în care nu și-au văzut aleșii, oricum nu mai au speranță că îi vor întâlni pe ulițele lor. Și pentru că îi văd oricum prea rar, nici nu fac diferența dintre ei și cei aflați în Guvern.

- Nu au venit, nici că o să vină, nici că îi interesează. Aștia sunt și noi în Guvernul asta, nu? De ce nu îi cunosc așa? Nu au făcut și nu fac nimic, așa cum se întâmplă peste tot. Toți sunt hoți, bandiți la drumul mare.

Acum, giurguvenii nu mai au decât să aștepte alegerile, poate-poate atunci politicienii le vor asculta ofurile. Bineînțeles, în speranța că vor primi la schimb cât mai multe voturi.

- La alegeri acum. Începând din ianuarie-februarie începe puhoiul. Îi așteptăm cu cald!

 

Reporter: Andreea Ghiorghe/ Operator: Florin Dizanov

Editor : Ioana Coman

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri