Piloții români fac poliție aeriană NATO cu F-16 în țările baltice

Data actualizării: Data publicării:
f-16
Piloții români vor face poliție aeriană cu 4 avioane F-16. Foto: Facebook/Comandamentul Aerian al NATO

Piloții români de F-16 vor face poliție aeriană în țările baltice. România şi Portugalia au preluat conducerea celei de-a 62-a rotaţii a misiunii de Poliţie Aeriană sub comandă NATO în țările baltice, informează Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

Piloții militari români vor participa cu patru avioane F-16. Misiunea de poliție aeriană în țările baltice va avea loc în perioada aprilie - iulie 2023. În total, la misiunea sub comandă NATO, va participa un detașament format din aproximativ 100 de militari români,

România şi Portugalia au preluat de la partenerii polonezi şi francezi misiunea de apărare a integrităţii spaţiului aerian al țărilor baltice - Lituania, Letonia și Estonia, printr-o ceremonie care a avut loc în baza aeriană din Siauliai, situată în Lituania.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În cadrul ceremoniei, detaşamentul român "Carpathian Vipers", condus de comandor Cosmin Vlad, a primit împreună cu detaşamentul din Portugalia Cheia Spaţiului Aerian Baltic de la aliaţii polonezi şi francezi, care reprezintă „un simbol şi o garanţie a angajamentului NATO de a asigura protecţia şi integritatea statelor membre în faţa oricăror posibile ameninţări”, conform MApN.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri