Poluare pe râul Argeş. Administratorul unui service auto este suspectat că a aruncat 300 de litri de deşeuri petroliere în apă

Data publicării:
Zonă poluată de pe râul Argeş.
Substanţele poluante ar fi fost turnate în canalul colector al apelor pluviale. Foto: Facebook / Apele Române

Aproximativ 300 de litri de deşeuri petroliere ar fi fost deversate în apa râului Argeş, în zona Lunca Argeşului-Podul Viilor, de administratorul unui service auto, poliţiştii deschizând un dosar penal pentru infracţiunea de infectare a apei, informează Agerpres.

"În urma investigaţiilor efectuate s-a stabilit faptul că, în dimineaţa zilei de 31 ianuarie, în jurul orei 10:00, un bărbat de 38 de ani din Suseni, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale (...) având ca obiect de activitate servicii de reparaţii auto, ar fi deversat, în canalul colector al apelor pluviale, cantitatea de aproximativ 300 de litri de deşeuri petroliere. Cu ocazia cercetării la faţa locului au fost ridicate probe de sol, apă şi din substanţa cu aspect şi miros petrolier în vederea efectuării unei expertize pentru a se stabili dacă poluarea a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală sau dacă apa a devenit dăunătoare sănătăţii oamenilor, animalelor sau plantelor, conform legislaţiei în vigoare", se arată într-un comunicat al IPJ Argeș.

Arges_1
Substanţele poluante ar fi fost turnate în canalul colector al apelor pluviale. Foto: Facebook / Apele Române

Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, au continuat miercuri dimineață verificările în ceea ce priveşte poluarea de pe râul Argeş, din zona Lunca Argeşului-Podul Viilor, şi au ridicat probe de sol, apă şi din substanţă, în vederea efectuării unei expertize.

De asemenea, specialiştii de la Apele Române au început să igienizeze zona. 

"Au fost prelevate probe de apă din mai multe zone, urmând să se efectueze analizele de laborator pentru identificarea substanţelor", a precizat ANAR.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri