Sari la conținut

Zeci de animale arse într-un incendiu provocat în Satu Mare

37 de animale au murit într-un incendiu de amploare care a afectat o gospodărie din localitatea Dacia, judeţul Satu Mare. Focul s-a declanşat luni seara, când a cuprins o anexă în care erau depozitate şi mari cantităţi de fân şi cereale.

incendiu anexa animale SM

foto: Facebook ISU Someş Satu Mare

Incendiul a fost anunţat în jurul orei 20, la numărul de urgenţă 112. Spre locul indicat au pornit două autospeciale cu nouă subofiţeri din cadrul ISU Satu Mare, însoţite de un echipaj SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare. Acestora li s-au alăturat pompierii din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgență Doba.

"La momentul sosirii forțelor de intervenție, incendiul se manifesta violent la întreaga anexă. Intervenția a fost una dificilă și de lungă durată, deoarece în interior erau depozitate cantități mari de fân și cereale. Incendiul a fost stins în limitele găsite, forțele prezente la fața locului reușind să înlăture pericolul propagării incendiului la casa de locuit", se arată într-un comunicat al ISU "Someş".

Pompierii nu au mai reuşit să salveze 37 din cele 43 de animale care au fost surprinse de foc în interiorul clădirii. Flăcările au ucis cinci viței, două vaci, 20 de purcei şi zece porci. În plus, au fost distruse 180 de metri pătraţi de acoperişm trei tone de fân, o tonă de cereale şi elemente de lemn din construcţia anexei.

"Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de folosirea intenționată a unei surse de aprindere pentru a genera un incendiu", au transmis pompierii sătmăreni.

Editor web: Adrian Laboş

Pe aceeași temă