Dacia, în topul celor mai vândute mașini în Germania. Ce i-a atras pe nemți

Data actualizării: Data publicării:
uzina dacia mioveni_shutterstock_281122607

Dacia se pregăteşte să intre în top 10 mărci înmatriculate în Germania. Şi e o performanţă pentru constructorul autohton. În luna august, a înregistrat o creştere de 52%, a doua după SEAT. Parcursul este unul extrem de bun. După primele 8 luni, Dacia a vândut peste 9.800 de autoturisme, urcând la o cotă de piaţă de 3.1%.

Principalul motiv al creșterii este generat de ofertele pe care producătorii au fost obligați să le facă pentru a scăpa de stocuri, în condiţiile în care, din septembrie, au intrat în vigoare noile standarde de testare privind consumul de carburant și emisiile de CO2, care trebuie respectate de toţi producătorii.

Una dintre mărcile care nu a beneficiat, însă, de această conjunctură este Tesla. Producătorul de mașini electrice are o scădere de 37 de procente de la începutul anului, cu doar 82 de vehicule vândute în luna august, mai puține cu 52% față de august 2017.

Evoluția e influențată de timpul mare de așteptare, de incertitudinile privind livrările, de prețurile modificate și de faptul că două mărci germane, Audi şi Mercedes, și-au anunţat deja propriile modele electrice premium.

În primele 8 luni, în Germania, au fost înmatriculate deja 2,4 milioane de autoturisme noi, o creştere cu 6,4%.

Cu tot cu vehiculele comerciale, numărul urcă la 2,9 milioane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri