LA VOLAN. Critici pentru Nissan Leaf, cel mai vândut model electric

Data publicării:
nissan1

Pentru cel mai vândut model electric al momentului vin ceva nemulțumiri din Statele Unite. Acestea nu sunt puține și vizează tocmai cel mai sensibil capitol al unui model care se încarcă de la priză, și anume acumulatorii care ar trebui să asigure energia necesară propulsiei.

Mai mulți posesori de Nissan Leaf din Arizona și New Mexico au reclamat faptul că acumulatorii mașinii se degradează mai repede comparativ cu bateriile unor alte modele electrice comercializate în aceleași zone cu temperaturi mai ridicate.

Dacă în prima fază a ignorat criticile, Nissan a luat în studiu problema pe măsură ce reclamațiile au început să curgă, pentru ca apoi să recunoască existența unei probleme.

Pentru început, cei mai mulți proprietari vor primi baterii noi, iar pe viitor acumulatorii vor primi o nou tehnologie, care îi va permite să-și prelungească durata de viață. Acest lucru nu va îmbunătăți însă și autonomia mașinii, care va rămâne la aceeași valoare de maximum 200 de kilometri, cu o încărcare completă de la priză normală, aceasta făcându-se în opt ore.

Pentru cele mai tari noutăți, teste și reportaje auto, moto și chiar velo, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan”. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri