VIDEO Imagini noi, nepublicate până acum, din prima expediție la epava Titanicului

Data actualizării: Data publicării:
Epava Titanicului a fost descoperită în 1985.
Epava Titanicului a fost descoperită în 1985. Foto: Profimedia

Au fost publicate imagini nemaivăzute din prima expediție care a explorat epava Titanicului, în anul 1986. Filmările au fost dezvăluite pentru a marca cea de-a 25-a aniversare a filmului Titanic, care a fost relansat în cinematografe pe 10 februarie.

Epava Titanicului. Foto: Profimedia
Epava Titanicului. Foto: Profimedia

Celebra navă s-a scufundat în 1912, în călătoria sa inaugurală, după ce a lovit un iceberg. Peste 1.500 de oameni au murit în cea mai cunoscută tragedie maritimă din istorie.

Zeci de ani mai târziu, în 1985, un oceanograf american și un explorator au localizat segmente mari din navă.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Imaginile, care aparţin Woods Hole Oceanographic Institution (WHOI), au fost filmate la circa trei kilometri sub suprafaţa oceanului, la câteva luni după ce exploratorii au descoperit epava. Mare parte din această înregistrare nu a fost până acum făcută publică, relatează Agerpres.

După descoperirea epavei, mai multe documentare despre Titanic au arătat imagini de la locul naufragiului. Au fost difuzate câteva clipuri scurte ale primelor scufundări, dar miercuri a fost lansat pe YouTube un material needitat de 80 de minute.

Lansarea imaginilor „marchează prima vizionare a vasului care a sfârşit tragic în 1912, precum şi alte secvenţe emblematice”, potrivit WHOI.

Realizate pe parcursul a 11 scufundări în iulie 1986, imaginile au fost filmate cu camere plasate într-un submersibil cu echipaj uman şi într-o navă de mici dimensiuni operată de la distanţă, care putea fi manevrată în spaţii înguste.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri