Oficial: Toate iPhone-urile, iPad-urile, desktop-urile şi laptopurile produse de Apple au problemele de securitate

Data actualizării: Data publicării:
shutterstock_250932472
Foto: Shutterstock

Apple a confirmat oficial ceea ce nu era dificil de dedus: toate dispozitivele sale cu iOS şi toate sistemele din seria Mac sunt afectate de Meltdown şi Spectre, cele două găuri de securitate ale procesoarelor.

shutterstock_250932472
Foto: Shutterstock

La mai bine de 24 de ore după ce problemele de securitate Meltdown şi Spectre, considerate drept catastrofale de experţii în securitate cibernetică, au fost făcute publice, Apple a emis un comunicat de presă în care recunoaşte că iPhone-urile, iPad-urile, laptopurile şi desktop-urile sale sunt afectate.

Compania americană încearcă să-şi liniştească utilizatorii, spunând că, deocamdată, nu sunt cunoscute atacuri care să fi speculat cele două breşe de securitate care afectează toate dispozitivele care folosesc procesoare Intel, AMD şi ARM.

Pentru a se proteja, Apple recomandă utilizatorilor să nu instaleze aplicaţii decât din sursele sigure, adică din App Store. Recomandarea are logică, deoarece atacatorii au nevoie ca o aplicaţie compromisă să fie instalată pe dispozitivul vizat pentru a putea dobândi accesul.

Apple a lansat deja update-uri pentru iOS, macOS şi tvOS care încearcă să reducă impactul negativ al Meltdown, gaura de securitate care compromite miezul memoriei  interne a procesoarelor Intel.

Urmează să fie lansate patch-uri de securitate şi pentru Spectre, care reprezintă o problemă mult mai amplă. Aceasta afectează procesoarele Intel, AMD şi ARM şi permite atacatorilor să dobândească acces la memoria procesoarelor prin intermediul aplicaţiilor terţe.

Prin accesarea memoriei interne, atacatorii pot intra în posesia celor mai sensibile informaţii stocate de dispozitivele vizate, precum parole şi chei de criptare.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri