Facebook a anunțat implementarea #hashtag-urilor

Data publicării:
NBAFinals061113-copyfacebook hashtags 1

Utilizatorii vor putea să scrie statusuri direct din feed-ul hashtag-ului pe care se află, iar, potrivit Mashable, acest lucru va putea adăuga conținut în timp real pe diferite subiecte mai ușor decât de obicei.

Facebook a anunțat că opțiunea hashtag-ului va respecta în continuare setările de securitate stabilite de utilizatori și nu vor fi publice dacă utilizatorul a stabilit să împărtășească un status doar cu prietenii săi.

Ca de obicei, noua opţiune nu va fi disponibilă imediat, Facebook anunţând că acesta va fi activată treptat pentru toate conturile.

Hashtag-urile sunt cuvinte-cheie precedate de simbolul #, acestea fiind folosite pentru generarea unor căutări și care permit urmărirea unui subiect anume. Această opțiune este utilă mai ales în timpul desfăşurării unor evenimente importante.

Hashtag-urile mai sunt folosite și pe alte rețele sociale precum Google+, Instagram sau Pinterest, însă „rivalul” pentru conținutul postat pe internet de utilizatori rămâne Twitter, rețeaua care a adoptat această opțiune pentru prima dată, și cu ajutorul căruia, de exemplu, mii de tineri din Chișinău s-au strâns la protestele anticomuniste din aprilie 2009, ei folosind hashtag-ul #pman.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri