Musk amenință cu un „proces termonuclear” companiile care au atacat X, fostul Twitter, și au provocat boicotarea platformei sociale

Data publicării:
Elon Musk / platforma socială X
Musk a fost acuzat că a tolerat și chiar încurajat antisemitismul pe platforma sa socială. Foto: Profimedia Images

Elon Musk a spus sâmbătă că va intenta un „proces termonuclear” împotriva organizației non-profit Media Matters și alte firme, după ce mai multe mari companii, precum Disney, Apple și IBM au declarat că nu își mai fac reclamă pe X, fostul Twitter, din cauza scandalului legat de postările antisemite apărute pe platforma socială a lui Musk, informează Politico.

Media Matters, un grup din SUA care se descrie drept un „centru de cercetare și informare progresist” care monitorizează cazurile de dezinformare ce apar în presa conservatoare din America, a publicat săptămâna trecută un studiu care arată că X a postat reclame lângă postări pro-naziste.

Directorul executiv al X, Linda Yaccarino, a spus că brandurile sunt acum „protejate de riscul de a apărea lângă” conținut potențial toxic postat pe platforma socială.

„În prima secundă în care tribunalul se deschide luni, corporația X va intenta un proces termonuclear împotriva Media Matters și toți cei care au participat la acest atac fraudulos împotriva companiei noastre”, a transmis sâmbătă Musk printr-o postare pe X.

Musk a mai postat un mesaj cu titlul „Fiți alături de X ca să protejăm libertatea de exprimare” în care a acuzat Meda Matters că „a reprezentat complet greșit experiența reală a utilizatorilor pe X”.

Șeful X și Tesla a mai spus că „pentru ca discursul să fie cu adevărat liber, trebui să avem libertatea de a vedea sau auzi lucruri pe care unii oameni s-ar putea să le considere inacceptabile” și a adăugat că „nu le vom permite activiștilor cu o anumită agendă și nici măcar profiturilor noastre să ne abată de la viziunea noastră”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Musk, care a cumpărat Twitter anul trecut și l-a redenumit X, a fost deja atacat pentru că a tolerat și chiar încurajat antisemitismul pe platforma sa socială. Ultimul caz s-a produs săptămâna trecută când Musk a aprobat o postare antisemită postată pe X, spunând că reprezintă „realul adevăr”.

Postarea antisemită susținea că „comunitățile evreiești au promovat exact același tip de ură dialectică împotriva albilor pe care ei susțin că vor ca oamenii să nu o mai folosească împotriva lor”. În acea postare, autorul ei menționa și „hoarde de minorități” care inundă țările occidentale – o bine-cunoscută teorie a conspirației antisemită, potrivit Politico.

Casa Albă a condamnat postarea și a amintit că mesajul la care a răspuns Musk făcea referire la o teorie a conspirației care l-a motivat pe un bărbat să ucidă 11 oameni dintr-o sinagogă din Pittsburgh în 2018.

Printre companiile care și-au suspendat reclamele de pe X se numără Disney, IBM, Apple, Paramount, NBCUniversal, Comcast, Lionsgate și Warner Bros. Discovery.

Până și Comisia Europeană a cerut tuturor serviciilor executive ale UE să nu mai posteze reclame pe X din cauza „îngrijorărilor” legate de dezinformarea ce are loc pe această platformă socială.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri