Reddit a fost amendat în Rusia, pentru că răspândește știri false despre războiul cu Ucraina

Data publicării:
iconița Reddit pe ecranul unui telefon
Judecătorul Timur Vakhrameev a găsit Reddit vinovat de încălcarea articolului 41 din legea rusă. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Un tribunal din Moscova a amendat marți site-ul american Reddit cu două milioane de ruble (93,657 RON) pentru că nu a eliminat „conținutul interzis” în Rusia, transmite EFE.

Agenția de presă Ria Novosti a declarat că districtul Tagansky din Moscova a amendat Reddit pentru că nu a reușit să elimine informațiile false despre operațiunea militară a Rusiei în Ucraina și informații despre o mișcare informală populară care împinge tinerii în subteranul criminal.

Judecătorul Timur Vakhrameev a găsit Reddit vinovat de încălcarea articolului 41 din legea rusă, care pedepsește refuzul de a elimina „informații nesigure care vizează destabilizarea situației socio-politice din țară”.

Potrivit acuzării, Reddit nu a eliminat informații despre gruparea criminală rusă AUE, considerată o organizație extremistă și „știri false” referitoare la războiul din Ucraina.

Rusia a interzis AUE, un acronim pentru motto-ul „Modul de viață al prizonierilor”, care conform rușilor este o grupare care promovează o subcultură criminală a bandelor de tineri, „cu o conduită conformă cu crima organizată”.

Procurorul a acuzat Reddit că a postat „informații false” despre războiul din Ucraina.

Reprezentanții și avocații Reddit nu s-au prezentat la audiere.

Rusia a mai impus amenzi și altor companii gigant din alte țări, inclusiv Google, Facebook, Twitter, TikTok și Wikimedia, de la invadarea Ucrainei.

Companiile au fost supuse controlului pentru că nu au eliminat conținutul legat de conflict despre care Rusia a spus că este fals și înșelător.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri