„Salvaţi Roşia Montană”, ziua 7: Capitala, din nou scenă de protest

Data publicării:
protest-6

Opozanţii proiectului de exploatare auriferă de la Roşia Montană s-au strâns şi sâmbătă seară în centrul Capitalei. După un marş pornit din Piața Victoriei către Bulevardul General Gheorghe Magheru, ei au ajuns în cele din urmă în zona Dorobanți, lângă sediul TVR, nemulțumiți fiind de modul în care televiziunea publică a relatat despre evenimentele din ultimele şapte zile.

ACTUALIZARE ora 0:45 Zona din jurul Televiziunii Române este liberă: cel de-al şaptelea protest din seria începută duminică pe tema exploatării de la Roşia Montană a luat sfârşit.

ACTUALIZARE ora 0:00 Manifestanţii se află încă în faţa sediului TVR.


ACTUALIZARE ora 21:02 Protestatarii, în număr de circa 2000, au ajuns lângă sediul Televiziunii Române din Calea Dorobanţilor. Ei se declară nemulțumiți de modul în care TVR a acoperit subiectul protestelor din ultimele zile.


ACTUALIZARE ora 20:05 Peste 500 de persoane protestează în centrul Capitalei, pe Bulevardul Dacia. Iniţial, doreau să plece spre Piaţa Victoriei dar, odată ajunşi la Piaţa Romană, au pornit spre Piaţa Charles de Gaulle, pe Calea Dorobanţi.

ACTUALIZARE ora 19:45 Şi la Sibiu se desfăşoară un protest faţă de proiectul de exploatare minieră.

ACTUALIZARE ora 19:35 Traficul este blocat pe Bulevardul Magheru din centrul Capitalei, pe sensul de mers de la Piaţa Universităţii spre Piaţa Romană. Manifestanţii sunt escortaţi de jandarmi şi poliţişti.

-------------------

Ora 19:20 Circulaţia auto a fost întreruptă timp ce circa 15 minute în dreptul Pieţei 21 Decembrie 1989, unde se află acum câteva sute de manifestanţi.

Aproape 250 de persoane s-au adunat pentru a şaptea zi consecutiv pentru a manifesta împotriva exploatării aurifere cu cianură de la Roşia Montană. Protestul este paşnic. De această dată, oamenii s-au strâns în Piaţa Victoriei, de unde au plecat spre Universitate, în Piaţa 21 Decembrie 1989 (Fântâna Km 0).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri