Secretul roboților medicali, dezvăluit studenților de la Politehnică din Timișoara

Data publicării:
robot medical

La Institutul de Robotică și Megatronică din Munchen nicio piuliță și nici un șurub nu sunt asamblate pe un robot fără să primească mai întâi acceptul lui Alin Albu-Schaffer. În cei trei ani de când conduce centrul, românul și echipa lui au conceput zeci de roboți ce le fac oamenilor viața mai ușoară.

Alin Albu-Schaffer, directorul Institutului de Robotică și Megatronică: A fost ideea de a construi roboți interactivi care să poată ajuta oamenii atât în muncă cât și în viața de zi cu zi. Să poți lua robotul de mână, să îi desenezi o traiectorie pe care el să o urmeze.

Absolvent al Politehnicii din Timișoara, inginerul le-a arătat studenților cum roboții creați în centrul performant din Munchen ajută persoanele imobilizate.

Studenții de la Politehnica din Timișoara au fost numai ochi și urechi în timpul lecției predate de specialist.

M-a impresionat modul cum un român se poate descurca la un nivel european, într-un centru de cercetare aproximativ egal cu cel NASA din America”.

„E un profesor care chiar inspiră”.

„Mi-a atras atenția acel braț robotic care a durat atât de mult timp până l-au făcut”, au declarat studenții, impresionat de prezentare.

Iris Mihai, reprezentant Universitatea Politehnică Timișoara: Este o onoare să îi avem înapoi pe băncile școlii și să îi avem interacționând cu actualii studenți pe foștii absolvenți.

Fiecare robot creat de inginerul originar din Timișoara valorează peste 200.000 de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri