Ursul polar înfometat care a mers sute de kilometri după hrană a ajuns la o grădină zoologică

Data actualizării: Data publicării:
urs polar
Foto: Captură YouTube/ Siberian Times

Un urs polar care a mers înspre sud, la sute de kilometri de habitatul său natural, în căutarea hranei, a ajuns la grădina zoologică din orașul siberian Krasnoiarsk, potrivit New York Times.

Ursul polar, extrem de slab, ar fi traversat Peninsula Taimîr și a ajuns în orașul industrial Norilsk. A mers pe străzi, printre mașini, și nu a acordat deloc atenție oamenilor.

Ursul, o femelă în vârstă de 2 ani, a fost văzut de asemenea căutând mâncare într-o groapă de gunoi de la marginea orașului. Era foarte bolnav și avea nevoie urgentă de tratament, potrivit unui comunicat al companiei petroliere Rosneft, care are operațiuni în zonă și care a participat la transportarea ursului la grădina zoologică.

Primește tot tratamentul necesar și mâncare sănătoasă”, potrivit comunicatului.

Urșii polari sunt pe lista roșie internațională a speciilor amenințate de dispariție. Potrivit TASS, în lume mai există un număr de exemplare cuprins între 22.000 și 31.000.

Despre ursul care a ajuns săptămâna aceasta la Norilsk, Oleg Krashevsky, un biolog din localitate, spune că este „foarte tânăr și, cel mai probabil, s-a rătăcit de mamă”. ”Este foarte înfometat și slab. L-am urmărit în timp ce căuta mâncare. Aproape că nu acordă deloc atenție oamenilor sau mașinilor”, a declarat biologul pentru CNN.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri